Crític Cerca

Què és Crític

THE ARTISAN PHOTO STUDIO

[Este contenido también está en castellano]

[This content is also available in English]

CRÍTIC és un mitjà de comunicació especialitzat en periodisme d’investigació, impulsat per la cooperativa de periodistes Crític, SCCL. El nostre principal canal comunicatiu és el web www.elcritic.cat, on publiquem reportatges, entrevistes, articles d’opinió i anàlisi sobre aspectes de l’actualitat política, econòmica o social, principalment en català, tot i que regularment certs continguts també són traduïts al castellà.

Un altre producte periodístic que fem és el Dossier CRÍTIC, una revista monogràfica en paper, de periodicitat anual, sobre temes de gran interès social (de moment, n’han sortit cinc i ja estem preparant el sisè). Disposem també de canals en diverses xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram, Telegram i Youtube) que ens ajuden a difondre els nostres continguts periodístics. En conjunt, fem una aposta pel periodisme amb #sentitcrític, que es financia sobretot amb les subscripcions periòdiques, però també amb publicitat i altres ingressos.

Ens adrecem a una comunitat interessada en el periodisme d’investigació. Creiem en el periodisme incòmode, el que aborda els temes amb profunditat, context i dades, contrastant les fonts i sense caure en el pamflet. Apostem pel periodisme reposat o slow journalism: menjar poc i pair bé. Volem defugir el fast food informatiu i el “periodisme de tuits”. També volem visualitzar i potenciar veus crítiques en l’àmbit de l’anàlisi i l’opinió, amb l’objectiu de trencar amb l’univers autoreferencial dels “opinòlegs” i tertulians. Creiem que un millor periodisme vol dir una millor ciutadania, més ben informada i més lliure a l’hora de prendre decisions.

Aquest és el vídeo que vam fer per al nostre tercer aniversari (setembre 2017) i que defineix molt bé la nostra filosofia com a mitjà de comunicació:

Volem dependre només de la gent. Suma't a CRÍTIC!

El periodisme no pot dependre dels grans poders econòmics o polítics, ni de grans anunciants o subvencions.

Subscriu-t'hi ara

Amb la modalitat anual, rebreu el Dossier CRÍTIC 6, 'Justícia Global'

Torna a dalt
Aquest web utilitza cookies. Si continues navegant entenem que ho acceptes.
Accepto Més informació