A punt una nova edició de la UPEC, amb el lema “En l’interval sorgeixen monstres”

  • Redacció (amb el suport de la UPEC)
  • diumenge, 2 juliol 2017
  • Comenta
  • General

Aquesta setmana se celebra la tretzena edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC), amb l’objectiu, com les anteriors, de reflexionar, fer autocrítica i proposar alternatives al futur de les esquerres. Durant tres dies, de dimecres, 5, a divendres, 7 de juliol, a la sala d’actes de Comissions Obreres de Barcelona, els assistents disposen d’un programa format per una desena de xerrades, conferències i debats, agrupats al voltant del lema “En l’interval sorgeixen monstres”, extret de la coneguda frase del filòsof Antonio Gramsci sobre el vell món que mor i el nou que triga a aparèixer. La UPEC d’enguany es fa en uns moments decisius i apassionants de la política, amb molts reptes nacionals i socials a l’horitzó. CRÍTIC és, per tercer any consecutiu, mitjà col·laborador de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya.

La conferència inaugural serà a càrrec del periodista Albert Om, editor del programa ‘Islàndia’, de RAC1, que s’interroga: “I en l’interval, qui té el poder?”. Es farà dimecres, 5, a les 10.30 hores del matí, just després de la inauguració oficial, a càrrec dels secretaris generals de CCOO i de la UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, respectivament, i del rector de la UPEC, Jordi Serrano. CRÍTIC va publicar la setmana passada una extensa entrevista amb Jordi Serrano, que podeu recuperar aquí. L’acte inaugural (amb la conferència d’Albert Om inclosa) serà retransmès en directe, per ‘streaming’, a la nostra web i immediatament després se’n podrà veure el vídeo íntegre. Les retransmissions en directe es repetiran els dies següents.

Dijous, 6, a partir de les 12 hores, podreu veure el debat titulat “L’esquerra en la cruïlla”, amb Núria Parlon (PSC), Marta Rovira (ERC), Xavier Domènech (ECP) i Anna Gabriel (CUP). Aquell mateix dia, a les 16 hores, emetrem el debat “Els feminismes d’ara”, moderat per la periodista de CRÍTIC Laia Soldevila, i amb la presència de Natza Farré, també periodista, de Laia Serra, advocada, i de Fina Birulés, professora de filosofia de la UAB. Divendres, 7, a partir de les 12 hores, retransmetrem la conferència de clausura, a càrrec del polític i economista gallec Xosé Manuel Beiras, titulada “Entre la ruptura democrática y el fascismo: el proceso deconstituyente de la IIa Restauración”.

Al marge d’aquestes quatre sessions retransmeses en directe per CRÍTIC, també hi ha altres activitats interessants, com ara el debat entre Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, i Joan Manuel Tresserras, exconseller de Cultura i president de la Fundació Irla, moderat per David Miró, de l”Ara’ (dijous, a les 18 h); o la presentació del llibre ‘Esperant els robots’, la conversa entre Roger Palà, de CRÍTIC, i Enric Juliana, de ‘La Vanguardia’, editada per Icaria (dimecres, a les 18 hores). Si voleu consultar el programa complet de l’edició d’enguany de la UPEC, entreu aquí.

 

 

 

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

Espai Crític és una secció on CRÍTIC produeix continguts amb fonts de tercers. Aquestes fonts d'ingressos ens permeten reforçar el projecte i explorar temes d'interès per a la nostra comunitat. La presentació del contingut deixa clar com s'ha encarregat i produït, i també qui l'ha finançat, especificant-ho al costat de la signatura i al peu de l'article.

Tots els continguts publicats a 'Espai Crític' són produïts per la redacció de CRÍTIC a partir de criteris periodístics i s'adequen als criteris del codi ètic comercial de la cooperativa.

A Espai Crític hi trobareu recomanacions i continguts d'interès per a la 'comunitat crítica'. És un espai obert a propostes, idees i reflexions, amb el suport de 'partners' i col·laboradors que contribueixen a fer possible el projecte de CRÍTIC.

Cerca al blog