‘Say it loud’, dotze dies de música i cultura negra escampades per tot Barcelona

  • Joan Vila i Triadú (amb el suport de 'Say it Loud')
  • dijous, 12 octubre 2017
  • Comenta
  • General

Nomadic Massive, grup quebequès que actua el dia 20 a la Farinera / SAY IT LOUD

El festival de música i cultura negra de Barcelona ‘Say it Loud’ arriba enguany a la desena edició amb una convocatòria plena de novetats entre el 19 i el 31 d’octubre. Xerrades, tallers, projecció de documentals i exposicions acompanyen els concerts musicals i s’escampen per tota la ciutat, a l’empara d’equipaments públics gestionats pels mateixos veïns. Produït des de la cooperativa Quesoni, el ‘Say it Loud’ s’insereix plenament en el món de l’economia social i solidària. Ha anat fent-se gran amb els anys, però el festival es manté fidel a la voluntat de descobrir noves propostes musicals, moltes d’elles internacionals, i fer-les accessibles, amb concerts gratuïts i entrades a preus ajustats.

El primer grup a actuar enguany i un dels plats forts del festival és Nomadic Massive (divendres 20 a les 22 h a la Farinera del Clot), grup de Mont-real (Quebec) que actua per primer cop a Catalunya. Es tracta d’una banda formada en part per refugiats d’arreu del món amb una forma d’entendre i de fer hip-hop que omple l’escenari. Fugen del mestissatge com a etiqueta, però canten en cinc idiomes i són un grup compromès amb el teixit cooperatiu del Quebec o amb moviments com el BDS per Palestina. Les persones subscriptores de CRÍTIC poden participar en el sorteig de dues entrades dobles per a aquest concert de Nomadic Massive (cal enviar mail demanant-ho abans del dia 19).

Un altra activitat nova d’enguany és el taller ‘Vi i Jazz’, que es farà a la llibreria Pebre Negre el dia 25 a les 20 h. Pau Fuster, cantant de jazz, farà un recorregut històric per aquest gènere a ritme de vins i caves, amb l’ajut del ‘sommelier’ Carles Mira, que els anirà maridant amb formatges artesans catalans. I també hi haurà un club de lectura a la mateixa llibreria Pebre Negre (dia 23, 19 h), una jam session titulada ‘Jam it Loud’ a l’ateneu l’Harmonia de Sant Andreu (dia 26, 21 h), un taller de danses africanes a l’Ateneu Popular de Nou Barris (dia 28, 18 h) i un concert per a infants a càrrec de ‘The Penguins, reggae per a xics’, a la Farinera del Clot (dia 29, 12 h).

En definitiva, ‘Say it Loud’ vol posar de manifest que tan important és el ‘què’ es fa en l’àmbit cultural i social com el ‘com’ es fa. Per això, garanteix transparència en la gestió, vincle amb el territori, accessibilitat de les propostes i condicionals laborals dignes, unes normes que marquen la pràctica del festival. Un dels objectius del cicle és demostrar que les propostes que neixen de l’economia social, fetes en espais públics i sense grans patrocinis privats poden també situar-se a primera línia de l’activitat cultural barcelonina.

Aquest article és possible gràcies al suport de

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

A Espai Crític hi trobareu recomanacions i continguts d'interès per a la 'comunitat crítica'. És un espai obert a propostes, idees i reflexions, amb el suport de 'partners' i col·laboradors que contribueixen a fer possible el projecte de CRÍTIC.

Cerca al blog