‘Say it loud’, dotze dies de música i cultura negra escampades per tot Barcelona

  • Joan Vila i Triadú (amb el suport de 'Say it Loud')
  • dijous, 12 octubre 2017
  • Comenta
  • General

Nomadic Massive, grup quebequès que actua el dia 20 a la Farinera / SAY IT LOUD

El festival de música i cultura negra de Barcelona ‘Say it Loud’ arriba enguany a la desena edició amb una convocatòria plena de novetats entre el 19 i el 31 d’octubre. Xerrades, tallers, projecció de documentals i exposicions acompanyen els concerts musicals i s’escampen per tota la ciutat, a l’empara d’equipaments públics gestionats pels mateixos veïns. Produït des de la cooperativa Quesoni, el ‘Say it Loud’ s’insereix plenament en el món de l’economia social i solidària. Ha anat fent-se gran amb els anys, però el festival es manté fidel a la voluntat de descobrir noves propostes musicals, moltes d’elles internacionals, i fer-les accessibles, amb concerts gratuïts i entrades a preus ajustats.

El primer grup a actuar enguany i un dels plats forts del festival és Nomadic Massive (divendres 20 a les 22 h a la Farinera del Clot), grup de Mont-real (Quebec) que actua per primer cop a Catalunya. Es tracta d’una banda formada en part per refugiats d’arreu del món amb una forma d’entendre i de fer hip-hop que omple l’escenari. Fugen del mestissatge com a etiqueta, però canten en cinc idiomes i són un grup compromès amb el teixit cooperatiu del Quebec o amb moviments com el BDS per Palestina. Les persones subscriptores de CRÍTIC poden participar en el sorteig de dues entrades dobles per a aquest concert de Nomadic Massive (cal enviar mail demanant-ho abans del dia 19).

Un altra activitat nova d’enguany és el taller ‘Vi i Jazz’, que es farà a la llibreria Pebre Negre el dia 25 a les 20 h. Pau Fuster, cantant de jazz, farà un recorregut històric per aquest gènere a ritme de vins i caves, amb l’ajut del ‘sommelier’ Carles Mira, que els anirà maridant amb formatges artesans catalans. I també hi haurà un club de lectura a la mateixa llibreria Pebre Negre (dia 23, 19 h), una jam session titulada ‘Jam it Loud’ a l’ateneu l’Harmonia de Sant Andreu (dia 26, 21 h), un taller de danses africanes a l’Ateneu Popular de Nou Barris (dia 28, 18 h) i un concert per a infants a càrrec de ‘The Penguins, reggae per a xics’, a la Farinera del Clot (dia 29, 12 h).

En definitiva, ‘Say it Loud’ vol posar de manifest que tan important és el ‘què’ es fa en l’àmbit cultural i social com el ‘com’ es fa. Per això, garanteix transparència en la gestió, vincle amb el territori, accessibilitat de les propostes i condicionals laborals dignes, unes normes que marquen la pràctica del festival. Un dels objectius del cicle és demostrar que les propostes que neixen de l’economia social, fetes en espais públics i sense grans patrocinis privats poden també situar-se a primera línia de l’activitat cultural barcelonina.

Aquest article és possible gràcies al suport de

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

Espai Crític és una secció on CRÍTIC produeix continguts amb fonts de tercers. Aquestes fonts d'ingressos ens permeten reforçar el projecte i explorar temes d'interès per a la nostra comunitat. La presentació del contingut deixa clar com s'ha encarregat i produït, i també qui l'ha finançat, especificant-ho al costat de la signatura i al peu de l'article.

Tots els continguts publicats a 'Espai Crític' són produïts per la redacció de CRÍTIC a partir de criteris periodístics i s'adequen als criteris del codi ètic comercial de la cooperativa.

A Espai Crític hi trobareu recomanacions i continguts d'interès per a la 'comunitat crítica'. És un espai obert a propostes, idees i reflexions, amb el suport de 'partners' i col·laboradors que contribueixen a fer possible el projecte de CRÍTIC.

Cerca al blog