#AteneuCRÍTIC: iniciem un nou espai de debat parlant de ‘Drets civils i llibertat d’expressió’

  • Redacció / Amb el suport de la Generalitat de Catalunya
  • dijous, 7 març 2019
  • Comenta
  • General

CRÍTIC, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, comença la setmana que ve un nou cicle de debats titulat #AteneuCRÍTIC. Es tracta d’un espai de reflexió en profunditat sobre temes d’interès general amb participació de representants de l’administració de la Generalitat i de la societat civil, tot cercant punts de trobada, complicitats i idees que puguin sorgir. La novetat és que aquests debats es retransmetran en directe per ‘streaming’ (no hi haurà, doncs, públic assistent a la sala) i, a posteriori, es convertiran en continguts escrits del nostre mitjà amb suport audiovisual.

El primer d’aquests debats es farà dimarts que ve, 12 de març, a les 17 hores, i es titula ‘Drets civils i llibertat d’expressió’. Hi haurà cinc ponents: la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella; el director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó; la jutgessa Montserrat Raga, membre de l’associació Àgora Judicial; l’advocada penalista experta en drets humans Laia Serra; i el fotoperiodista Jordi Borràs, autor de diversos llibres i reportatges sobre la ultradreta. El debat serà moderat pel periodista de CRÍTIC, Roger Palà.

Ester Capella, consellera de Justícia de la Generalitat / Foto: ERC

El format de l’acte serà similar al d’un programa televisiu, ja que es realitzarà amb dues càmeres. En aquest sentit, cal dir que es compta amb la col·laboració del Palau Robert -des d’on s’emetrà el debat- i dels seus serveis tècnics, així com amb la de l’empresa especialitzada en ‘streaming’ UEBTV. Hi haurà una intervenció inicial de la consellera de 10 minuts per contextualitzar el debat, a partir d’una pregunta del moderador sobre la tendència mundial de retallada de drets i llibertats esdevinguda els darrers anys i, ja focalitzant-la a Catalunya, sobre quines eines disposa l’administració de la Generalitat per combatre-la. A continuació, hi haurà una ronda de 5 minuts cadascun per als altres quatre ponents, sempre responent a preguntes concretes de Roger Palà. Feta aquesta ronda, serà el moment d’obrir el debat. La idea és que tot plegat pugui convertir-se en una conversa relativament distesa, de forma que es produeixi l’intercanvi d’idees, punts de vista i propostes, i defugint l’encotillament d’alguns debats. Es tocaran diversos temes, com ara el judici de l’1-O al Tribunal Suprem, la Llei Mordassa, la politització de la justícia a l’Estat espanyol, la llibertat d’expressió d’artistes i periodistes, les actuacions de la ultradreta…

Està previst que l’Ateneu CRÍTIC tingui continuïtat durant tot el 2019 i que això permeti fer dos debats més, un  al mes de juny, passats els cicles electorals del 28 d’abril i el 26 de maig; i un altre a la tardor. La iniciativa ha sorgit de CRÍTIC i s’ha pogut materialitzar amb el suport econòmic i logístic de la Direcció General de Difusió de la Generalitat, que forma part del Departament de Vicepresidència.

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

Espai Crític és una secció on CRÍTIC produeix continguts amb fonts de tercers. Aquestes fonts d'ingressos ens permeten reforçar el projecte i explorar temes d'interès per a la nostra comunitat. La presentació del contingut deixa clar com s'ha encarregat i produït, i també qui l'ha finançat, especificant-ho al costat de la signatura i al peu de l'article.

Tots els continguts publicats a 'Espai Crític' són produïts per la redacció de CRÍTIC a partir de criteris periodístics i s'adequen als criteris del codi ètic comercial de la cooperativa.

A Espai Crític hi trobareu recomanacions i continguts d'interès per a la 'comunitat crítica'. És un espai obert a propostes, idees i reflexions, amb el suport de 'partners' i col·laboradors que contribueixen a fer possible el projecte de CRÍTIC.

Cerca al blog