El periodisme, o te’l fas o te’l fan

  • Roger Palà i Sergi Picazo
  • dimecres, 11 juny 2014
  • General

CARTELL9Crític necessita, per garantir la seva independència dels poders econòmics o polítics, comptar amb el suport ferm d’una àmplia comunitat de subscriptors. El periodisme, o te’l fas o te’l fan. Els grans mitjans de comunicació a Catalunya depenen d’un crèdit bancari o d’empresaris multimilionaris. Nosaltres no podrem ser independents, però, almenys, preferim dependre de la ciutadania.

Vam llançar una campanya de micromecenatge al portal Verkami per aconseguir 25.000 euros necessaris per donar una primera empenta al projecte. Buscàvem petites aportacions però de molts lectors. De moment, el balanç és molt positiu. Vam sumar 15.000 euros en 24 hores amb uns 370 micromecenes. Queden 39 dies.

Tot i això, no és suficient. El projecte, per ser viable econòmicament i independent a les pressions, necessita com a mínim un miler de subscriptors. Us demanem un esforç més. No tenim diners per contractar espais de publicitat. Necessitem el boca-orella. Si no ets subscriptor, et demanem que ens donis un vot de confiança. Si ja t’has fet subscriptor, et demanem que enviïs correus als amics i que difonguis el projecte per les xarxes socials. Comptem amb tu.

Hem d’agrair les crítiques, suggeriments i idees que van arribant a la redacció de Crític. Respondrem totes les preguntes. Volem escoltar tothom, sobretot els nostres futurs subscriptors. Durant els propers dies us proposarem una enquesta a través d’internet per conèixer els vostres reclams i temes d’interès. Per a qualsevol dubte, pregunta o matís podeu adreçar-vos al mail [email protected] o a través del mateix espai de preguntes del Verkami.

Els impulsors de Crític som, però, conscients que això no serà bufar i fer ampolles. Treballarem dur, des de la humilitat, des de baix, oferint al lector el màxim dintre de les nostres capacitats econòmiques i humanes. Rebutgem l’arrogància de creure’ns superiors a ningú. No estem inventant res. Els mitjans, tant els convencionals com els alternatius, porten dècades fent bon periodisme. Tenim referents, i els estimem: Politovskaia, Montalbán, Huertas Claveria, Fisk, Ramon Barnils o Ramonet, entre molts d’altres. Però creiem que avui, enmig d’una crisi social i política com mai, el periodisme necessita espais per a la fiscalització del poder, per a la reflexió i la profunditat i pel @SentitCrític.

#SiguemCrítics

Sobre aquest blog

Canal d'opinió dels col·laboradors de Crític. Un espai col·lectiu de reflexió i anàlisi sobre l'actualitat política, econòmica i social catalana.

Cerca al blog