Crític Cerca
Espai Crític

Camallera torna a acollir la República de les Paraules Crítiques fins al 6 d’agost

26/07/2017 | 20:00

Pere Camps presentant un dels debats de l’edició del 2016, amb Sergi Picazo (dret), Joan Tardà, Eulàlia Reguant i Xavier Domènech / JUAN MIGUEL MORALES

Per segon any consecutiu, CRÍTIC és mitjà col·laborador del festival artístic Camallera Cançó d’Autor, que se celebra del 28 de juliol al 6 d’agost en aquesta petita població de l’Alt Empordà on viu el promotor del festival Barnasants i activista cultural Pere Camps. En concret, CRÍTIC s’encarrega de dissenyar i organitzar la part anomenada “República de les Paraules Crítiques”, cicle de debats i xerrades que s’alterna amb les actuacions musicals i altres activitats festives.

Els periodistes del nostre mitjà Roger Palà i Sergi Picazo moderen dos d’aquests debats. El primer es fa dimarts, 1 d’agost, a les 7 del vespre, i es titula: “Europa, què fer?”, amb Enric Juliana i Rafa Poch com a ponents, i Roger Palà, de moderador. El segon, l’endemà, dimecres, 2 d’agost, a la mateixa hora, rep el nom de “Declaració mediterrània de l’esquerra catalana” i reuneix Eulàlia Reguant, Gerardo Pisarello i Joan Manuel Tresserras, autors del manifest del mateix nom publicat al dossier ‘Mar Crítica’, sota la moderació de Sergi Picazo.

La “República de les paraules crítiques” —batejada així arran de la col·laboració del nostre mitjà des del 2016— arrenca avui dijous, 27 de juliol, amb una taula rodona sobre la contaminació de les aigües subterrànies per nitrats a l’Empordà. Hi participen Marta Ball-llosera, ambientòloga i membre d’IADEM-Salvem l’Empordà; Josep Mas Pla, geòleg i professor de la UdG; Jaume Homs, alcalde de Navata, i Josep Maria Balcells, director tècnic de BWT Ibèrica SA, empresa fabricant d’equips de desnitrificació. Aquest acte és previ al concert d’inauguració de Camallera Cançó d’Autor, que es fa demà, divendres 28 de juliol, amb ‘Les Kol·lontai’, l’espectacle de cançons feministes per la llibertat i la igualtat que interpreten Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal.

Altres concerts del festival són els de Joanjo Bosk (dissabte 29), Gemma Humet (diumenge 30), Landry el Rumbero (dijous 3), Cesk Freixas (divendres 4) i Dani Flaco (dissabte 5). La cloenda es farà diumenge 6 i consistirà en un espectacle amb textos i música sobre l’escriptora Montserrat Roig, de qui l’any passat es van commemorar els 25 anys de la mort. L’espectacle comptarà amb la participació de l’actriu Mònica Lucchetti, del músic i compositor Carles Beltran i de la cantant Tanit Navarro.

 

 

Descarrega aquest article per llegir-lo amb el teu e-reader o imprimir-lo

Aquest article només és possible gràcies a la col·laboració de les persones subscriptores

El periodisme no pot dependre dels grans poders econòmics o polítics, ni de grans anunciants o subvencions.

Subscriu-t'hi ara

Amb la modalitat anual, rebreu el pròxim Dossier CRÍTIC 'Justícia Global'

Torna a dalt
Aquest web utilitza cookies. Si continues navegant entenem que ho acceptes.
Accepto Més informació