Crític Cerca
Espai Crític

El Festival de Cinema Gollut tanca la quarta edició del 12 al 14 d’octubre a la Vall de Ribes

11/10/2017 | 12:17

El Gollut, el festival de cinema de la Vall de Ribes (Ripollès), encara aquest cap de setmana la recta final de l’edició d’enguany, que va començar el 28 de setembre amb una projecció a la Filmoteca de Barcelona i es tancarà dissabte 14 d’octubre a la nit amb la gala de cloenda i el lliurament de premis a Ribes de Freser. CRÍTIC torna a ser mitjà col·laborador del festival. Això vol dir que els subscriptors poden obtenir l’abonament general gairebé a meitat de preu (15 euros enlloc dels 28 que val per al públic en general). L’abonament dóna dret a assistir a qualsevol de 17 sessions cinematogràfiques dels dies 12, 13 i 14 d’octubre, a un 2×1 en el tren cremallera de Núria i a descomptes en diferents allotjaments turístics, restaurants i altres serveis de la vall durant els dies del festival.

El Festival Gollut consolida la seva oferta i amplia seccions i seus, en una edició molt més ambiciosa que les anteriors. A més de la seu principal, el cinema Catalunya de Ribes de Freser, s’han pogut veure projeccions de pel·lícules a Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Queralbs i Vall de Núria, dins del Ripollès, i també a Figueres, Cassà de la Selva i Barcelona. A Ribes mateix, el Teatre Municipal passa a ser una segona sala de cinema. Fins i tot es fa una sessió especial a Basilea (Suïssa). Pel que fa a les seccions, s’hi ha afegit una d’específica, dedicada a la muntanya i al medi ambient, de manera que a la denominació inicial de festival de cinema compromès amb què va arrencar el festival l’any 2014 cal sumar-hi ara el vessant que fomenta els valors de respecte a la natura, una temàtica molt adequada per a la zona pirinenca on s’ubica el Gollut.

En aquest sentit, destaca el fet que l’alpinista Òscar Cadiach, el primer català a coronar els 14 cims de més de 8.000 metres sense oxigen suplementari, serà dissabte a la tarda a l’auditori Vall de Núria fent una conferència i presentant el film “Més enllà del Kumbhakarna”, documental dirigit per ell mateix en forma d’homenatge al poble xerpa. També el veterà alpinista Jordi Pons serà dijous a la tarda a Ribes de Freser per fer una xerrada amb projecció titulada ‘Vivències’. Igualment, tres films documentals de temàtica pirinenca es projectaran dijous a la nit en una sessió especial.

Toni Albà, premi a la trajectòria cinematogràfica / FESTIVAL GOLLUT

Un moment clau del festival d’enguany serà el lliurament d’un dels premis honorífics a Toni Alba, actor i humorista molt conegut per les seves imitacions de personatges famosos. Albà serà al cinema Catalunya de Ribes divendres 13 a la tarda i no es descarta que tingui alguna ‘sorpresa’ preparada. La gala de cloenda serà dissabte 14 a la nit. A més del lliurament de premis, es projectaran fragments dels films guanyadors i hi haurà un concert del grup de folk ‘The Taffaners’. El nom de Gollut prové dels nans de la vall de Ribes, els golluts, comunitat que va ser discriminada fins a la seva desaparició a mitjans del segle XX. Els reivindica i dignifica. Projecta i premia obres que transmeten valors amb compromís social, informen o denuncien fets que afecten a la societat  i que no es difonen suficientment a les sales de cinema i canals de distribució habituals.

Nota: Les persones subscriptores que desitgin adquirir l’abonament del Festival amb descompte han d’adreçar un mail a [email protected] perquè des de CRÍTIC passem la informació a l’organització del Gollut i certifiquem que ho sou.

Descarrega aquest article per llegir-lo amb el teu e-reader o imprimir-lo

Aquest article només és possible gràcies a la col·laboració de les persones subscriptores

El periodisme no pot dependre dels grans poders econòmics o polítics, ni de grans anunciants o subvencions.

Subscriu-t'hi ara

Amb la modalitat anual, rebreu el llibre 'Mama desobedient' d'Esther Vivas

Torna a dalt
Aquest web utilitza cookies. Si continues navegant entenem que ho acceptes.
Accepto Més informació