Crític Cerca
Notícies

‘El pòdcast de CRÍTIC’ #10, amb Francesc Mauri

Xerrem de sequera i de canvi climàtic amb un dels "homes del temps" més veterans de TV3, i, per acabar, un concurs sobre el fenomen meteorològic ideal, amb Ana Polo

27/02/2024 | 06:00

“Anem marejant la perdiu amb imbecil·litats superlatives de pseudoexperts”, deia Francesc Mauri en una entrevista recent a El matí de Catalunya Ràdio. Som en un context d’emergència climàtica, amb una sequera galopant, restriccions en els usos d’aigua; hem tingut setmanes de protestes protagonitzades pels pagesos i, de fons, un debat profund sobre infraestructures, macroprojectes, model de mobilitat i de país. Com veu aquest panorama un dels “homes del temps” més coneguts a casa nostra?

Francesc Mauri és geògraf especialitzat en meteorologia. De fet, fa gairebé quatre dècades que cobreix la informació meteorològica per a Catalunya Ràdio i per a TV3. Des del 2012, a més, condueix el programa MeteoMauri, que aborda qüestions com el medi ambient o el territori, i, més recentment, el Green MeteoMauri, dedicat a l’eficiència i la sostenibilitat.

En aquest capítol d’El pòdcast de CRÍTIC, un espai mensual d’entrevistes, d’anàlisi i d’humor, dirigit i presentat per la periodista de CRÍTIC Laura Aznar, parlem amb el meteoròleg dels escenaris climàtics que haurem d’afrontar i de les resistències al canvi que haurem de trampejar. Trobareu la conversa sencera a Spotify i a iVoox. La comunicadora i humorista Ana Polo, que col·labora a El pòdcast de CRÍTIC amb una secció d’humor, posa la cirereta a l’entrevista amb un concurs per trobar el fenomen meteorològic ideal.

Aquest projecte és un pas més del mitjà en l’aposta pel format radiofònic, però no l’únic. Des de l’octubre del 2021, CRÍTIC compta amb una secció pròpia de pòdcasts, on ha agrupat les diferents produccions que ha anat realitzant des del 2020. El redisseny i la reformulació de la secció han comptat amb el suport d’una subvenció de projectes del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Si els pica... Que es rasquin!

Suma't al periodisme contra el poder

Subscriu-t'hi ara!

Amb la quota solidària, rebràs a casa la revista 'Temps' i la pròxima que publiquem (juny 2024)

Torna a dalt