Crític Cerca
Notícies

‘Origen’, una història gràfica de l’independentisme

CRÍTIC us proposa la lectura a fons del reportatge gràfic, de caràcter històric, 'Orígen'. Aquest còmic, de 16 pàgines, relata en forma de resum la història de l'independentisme català des dels anys 20 del segle XX fins els dies previs a la consulta sobre la independència del 9 de novembre de 2014. El guió és de l'historiador Carles Viñas -que fa de protagonista- i del periodista Roger Palà, i el dibuix és obra de François Pagès.

11/09/2015 | 08:00

CRÍTIC us proposa la lectura a fons del reportatge gràfic, de caràcter històric, ‘Origen’. Aquest còmic, de 16 pàgines, relata en forma de resum la història de l’independentisme català des dels anys vint del segle XX fins als dies previs a la consulta sobre la independència del 9 de novembre de 2014. El guió és de l’historiador Carles Viñas —que fa de protagonista— i del periodista Roger Palà, i el dibuix és obra de François Pagès.

El reportatge gràfic va ser publicat originalment al Dossier PROCÉS, editat per CRÍTIC i Pol·len Edicions. Amb motiu de la Diada de l’Onze de Setembre, hem optat per digitalitzar i penjar en línia aquest còmic històric. Hi apareixen personatges polítics des de Francesc Macià i Lluís Companys fins als dirigents polítics independentistes actuals com Artur Mas, Oriol Junqueras o David Fernàndez passant per les protestes de la Crida o la creació del grup armat Terra Lliure.

Descarrega aquest article per llegir-lo amb el teu e-reader o imprimir-lo

Aquest article només és possible gràcies a la col·laboració de les persones subscriptores

El periodisme no pot dependre dels grans poders econòmics o polítics, ni de grans anunciants o subvencions.

Subscriu-t'hi ara

Amb la modalitat anual, rebreu el llibre 'Mama desobedient' d'Esther Vivas

Torna a dalt
Aquest web utilitza cookies. Si continues navegant entenem que ho acceptes.
Accepto Més informació