Crític Cerca
Notícies

Yolanda Nieves (PasuCAT): “Hi ha 870.000 persones excloses del sistema sanitari a l’Estat espanyol”

Centenars de milers de persones que viuen a l’Estat espanyol no poden anar al metge de capçalera ni a l’especialista. Va ser un reial decret del Govern de Mariano Rajoy del 2012 el que els ha deixat legalment fora del sistema sanitari públic. Des d’aleshores, associacions i partits lluiten per posar fi a l'exclusió sanitària. Una d'elles és Yolanda Nieves, advocada, especialitzada en drets humans i membre de la PasuCAT.

22/07/2015 | 07:00

Centenars de milers de persones que viuen a l’Estat espanyol no poden anar al metge de capçalera ni a l’especialista. Va ser un reial decret del Govern de Mariano Rajoy del 2012 el que els ha deixat legalment fora del sistema sanitari públic. Des d’aleshores, desenes d’associacions, ONG i partits polítics lluiten per posar fi a l’exclusió sanitària, tant conscienciant la població sobre la injustícia d’aquesta mesura com acompanyant els afectats perquè es compleixi el dret universal a la salut.

La membre de l’equip jurídic de la Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya (PasuCAT), Yolanda Nieves, denuncia l’exclusió del sistema sanitari de la població d’origen estranger. Yolanda Nieves (Barcelona, 1974) és una de les cares públiques d’aquesta lluita contra l’exclusió sanitària. La PasuCAT és una plataforma formada per entitats, persones, professionals sanitaris, metges i ONG que vetllen per garantir l’assistència sanitària universal a Catalunya i dóna suport als grups d’acompanyament de la campanya Jo Sí Sanitat Universal. Nieves, especialitzada en drets humans, col·labora activament amb diverses ONG, coordinant l’Equip d’Asil i Refugi d’Amnistia Internacional Catalunya. És advocada adscrita al torn d’ofici en les àrees de dret penal i estrangeria.

Us oferim una entrevista en format audiovisual, de 8 minuts, produïda per Quepo, en el marc de la 9a Mostra de Cinema Salut, Drets, Acció, de les entitats Medicus Mundi Catalunya i Farmacèutics Mundi.

 

Aquest article només és possible gràcies a la col·laboració de les persones subscriptores

El periodisme no pot dependre dels grans poders econòmics o polítics, ni de grans anunciants o subvencions.

Subscriu-t'hi ara

Amb la modalitat anual, rebreu a finals d'any el pròxim Dossier CRÍTIC.

Torna a dalt
Aquest web utilitza cookies. Si continues navegant entenem que ho acceptes.
Accepto Més informació