Crític Cerca
Opinió

01/11/2015 | 07:00

Un nen i una nena refugiats a l'estació de Viena, el passat setembre / Josh Zakary
Un nen i una nena sirians miren una joguina a l’estació de Viena, el passat setembre / Josh Zakary

La majoria de nenes que viatgen soles per buscar una altra vida a Europa mai arriben al seu destí. Aquesta és l’esgarrifosa conclusió a què ha arribat a Brussel·les la Comissió Libe, de llibertats Civils, Justícia i Assumptes d’Interior. “Les nenes desapareixen pel camí i no sabem com”, va afirmar el portaveu d’aquesta comissió del Parlament Europeu després de presentar dos estudis sobre les polítiques, pràctiques i dades sobre menors no acompanyats en els estats membres. “Sí sabem que els nens i les nenes surten dels seus països en una proporció de meitat i meitat, però en la pràctica aquí només arriben nens”.

Funcionaris europeus s’estranyen del nul ressò mediàtic de tots dos estudis des que les dades van començar a divulgar-se en la sessió del 16 de juliol. La Comissió apunta la possibilitat que els menors caiguin en xarxes de tràfic d’éssers humans i en trames específiques de proxenetisme.

Representants de Sverige Demokraterna (SD), el puixant partit d’ultradreta suec, van negar la fiabilitat dels estudis i van assegurar en la comissió que l’autèntic problema rau en els ardits de molts majors d’edat per fer el salt al nord. Segons SD, joves que sobrepassen els 21 anys es desfan dels seus passaports abans de trepitjar Europa i declaren ser menors per així ser acollits obligatòriament.

Aquest article només és possible gràcies a la col·laboració de les persones subscriptores

El periodisme no pot dependre dels grans poders econòmics o polítics, ni de grans anunciants o subvencions.

Subscriu-t'hi ara

Amb la modalitat anual, rebreu el Dossier CRÍTIC 6, 'Justícia Global'

Torna a dalt
Aquest web utilitza cookies. Si continues navegant entenem que ho acceptes.
Accepto Més informació