#DebatCRÍTIC sobre la qualitat de l’aire a Barcelona, dins la Mostra ‘Salut, drets, acció’

L’aire que respirem, una amenaça per a la salut a Barcelona?‘, aquesta és la pregunta que mirarem de contestar en el pròxim #DebatCRÍTIC, organitzat conjuntament amb la Mostra de Cinema ‘Salut, drets, acció’, una iniciativa de Medicusmundi Mediterrània amb el suport de Quepo. Serà el dimarts 30 d’octubre, a les 18 hores, al Centre Cívic Can Deu, del barri barceloní de Les Corts. El debat serà presentat i dinamitzat pel periodista de CRÍTIC Sergi Picazo i comptarà amb la presència de quatre convidats experts en la matèria: Frederic Ximeno, biòleg i tècnic urbanista, actualment comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona; Jordi Sunyer, investigador de l’ISGlobal, catedràtic de Salut Pública i Medicina Preventiva de la UPF; Olga Margalef, representant de la Plataforma per la Qualitat de l’aire, investigadora i geòloga del Centre de Recerca Ecològica i d’Aplicacions Forestals (CREAF); i Ricard Riol, enginyer tècnic d’Obres Públiques, especialitzat en Transports i Serveis Urbans, president de l’Associació Promoció del Transport Públic.

Justament aquests dies hem publicat a CRÍTIC el reportatge ‘L’aire que respirem a Barcelona, un greu problema de salut que no millora’, en que analitzem a fons com és que les mesures que s’han pres fins ara per reduir la contaminació atmosfèrica de l’àrea metropolitana no fan gaire efecte, ja que la qualitat de l’aire no ha millorat en els últims anys. Prèviament al debat, es projectarà el reportatge ‘Vivir sin aire‘, emès en el programa de TVE ‘El escarabajo verde’, on s’analitza aquesta problemàtica tant a Madrid com a Barcelona. Una de les seves autores, la periodista Dúnia Ramiro, s’encarregarà de presentar-lo.

Com tots els actes públics organitzats per CRÍTIC, aquest debat compta amb la col·laboració de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC) i del Col·lectiu Ronda. Les persones subscriptores de CRÍTIC poden reservar, també com és habitual, dues places per cap, tot inscrivint-se prèviament en aquest formulari.

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

Un espai de reflexió per generar consciència i actitud crítica sobre les causes socials i polítiques que provoquen la pitjor epidèmia en salut del món: la desigualtat en la manera d’emmalaltir i morir.

Una iniciativa de:
- medicusmundi Catalunya
- Farmacèutics Mundi
- Quepo
- Greds-Emconet

Equip

Laia Altarriba, redacció.

Joan Benach (Greds-Emconet), disseny i revisió de continguts.

Raquel Bonell, coordinació.

Suport en continguts:

Francesc Álvarez, director medicusmundi Catalunya.

Margarida Garcia, responsable comunicació i EPD medicusmundi Catalunya.

Carlos Miranda, coordinador EPD Farmacèutics Mundi.

Cecília Garcia, responsable Farmacèutics Mundi Catalunya.

Amb el suport de:
ACCD (Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament)

Cerca al blog