20-S

Patricia López: “Jueces, policías, periodistas y políticos trabajan en una organización criminal en contra del Estado de derecho”

  • Texto: Marc Font | Fotos: Ivan Giménez
  • dijous, 18 octubre 2018

Patricia López se ha convertido en uno de los grandes referentes del periodismo de investigación en España. Acumula una larga trayectoria profesional, pero es últimamente que se ha hecho muy conocida a raíz de sus informaciones en 'Público' sobre lo que se ha conocido como las 'cloacas de Interior', una trama policial corrupta con la participación de políticos y de empresarios. Hablamos con ella en profundidad sobre periodismo, los costes personales que tiene destapar casos que muestran la realidad del Estado profundo -ha recibido querellas de algunos de los policías de la red - o el proceso independentista y sobre cómo se ve éste en Madrid.

Més informació

Patricia López: “Abans del judici als presos polítics és possible que la Fiscalia rebaixi l’acusació i la deixi en desordres públics”

  • Text: Marc Font | Fotos: Ivan Giménez
  • dilluns, 8 octubre 2018

Patricia López s'ha convertit en un dels grans referents del periodisme d'investigació a l'Estat espanyol. Acumula una llarga trajectòria professional, però és darrerament que s'ha fet molt coneguda arran de les seves informacions a 'Público' sobre el que s'ha conegut com les 'clavegueres d'Interior', una trama policial corrupta amb la participació de polítics i d'empresaris. Aprofitant la seva participació en l'acte del quart aniversari de CRÍTIC, parlem amb ella amb profunditat sobre periodisme, els costos personals que té destapar casos que mostren la realitat de l'Estat profund —ha rebut querelles d'alguns dels policies de la xarxa— o el procés independentista i sobre com es veu a Madrid.

Més informació

20-S: crònica del setge a la CUP

  • Laura Aznar | @LauraAzLlu
  • diumenge, 16 setembre 2018

El 20 de setembre de 2017 va ser el dia que tot va esclatar. La Guàrdia Civil va entrar a la seu del Departament d'Economia buscant informació per bloquejar la logística del referèndum. Va ser l'inici d'una revolta ciutadana que va culminar l'1-O. Però aquella jornada la policia també va intentar irrompre sense ordre judicial a la seu de la CUP a Barcelona. No va tenir èxit: la resistència no violenta de centenars de militants va frustrar la intervenció. Què va passar durant aquelles set hores de setge? Quines eren les intencions de la policia? Com va organitzar-se la CUP per fer-hi front?

Més informació

Jordi Cuixart: “A Espanya hi ha molta gent que s’avergonyeix de com s’està comportant l’Estat amb Catalunya”

  • Text: Antoni Trobat | Foto: Jordi Borràs
  • diumenge, 2 setembre 2018

El primer cop que qui signa aquesta entrevista va sentir Jordi Cuixart (Santa Perpètua de Mogoda, 1975) en viu fou el dia que s'estrenava com a president d'Òmnium. Va fer un discurs sincer i ferm. Se'l veia nerviós, això sí. Substituïa Quim Torra a la presidència. Cuixart, un 'self-made man' criat a Sabadell, estudià una FP a la seva ciutat. No té màsters en ciutats estrangeres. Ha exercit d'empresari i de demòcrata. Tota l'esquerra catalana se'l rifa. Avui és en una presó acusat de rebel·lió per l'Estat espanyol. Aquesta entrevista a Cuixart, soci col·laborador d'aquest mitjà, és la primera del nou curs de CRÍTIC. No ha estat una entrevista normal. Perquè, segurament, aquesta no és una situació normal.

Més informació