radiografia del canvi

Castelldefels: noves formes de governar després del PP

  • Judith Pastor / @tidujpc
  • dimecres, 29 juny 2016

El PP va perdre fa un any l’únic govern municipal que tenia al Baix Llobregat: Castelldefels. Una coalició d’esquerres l’ha desbancat. La clau del pacte? L’adhesió a l’AMI. Aquest és el 'peatge' que Movem (confluència d’ICV-EUiA), el PSC i Castelldefels Sí Pot van haver de pagar per guanyar el suport d’ERC i de Convergència, que no forma part del govern però que va signar la investidura. Més enllà del rebombori que això va suposar, el gir de dreta a esquerra s’ha traduït en més participació ciutadana i més inversió social. Tot i això, l'oposició critica durament la tasca feta durant aquests 12 mesos de govern.

Més informació

Primer any d’ERC i d’IpS-CUP a Salt: més diàleg i pocs canvis

  • Judit Casellas / @crjudit
  • dimecres, 22 juny 2016

El nou govern d'esquerres de Salt, format per ERC i IpS-CUP, és lluny de materialitzar bona part de les promeses amb què ambdues formacions van concórrer a les darreres eleccions locals. Això sí, el gruix de les entitats del municipi del Gironès destaquen un canvi de tarannà de l'executiu respecte a l'anterior, format per CiU, i en subratllen la "voluntat de diàleg", alhora que li reclamen una major actuació política per tirar endavant propostes transformadores. El canvi, fins ara, no ha estat profund.

Més informació

Revolució pendent a Berga, l’alcaldia més gran de la CUP

  • Mar Romero (@Mar_RomeroS)
  • dimecres, 1 juny 2016

Cinquanta-vuit vots van permetre a la CUP convertir-se en la formació més votada de Berga i aconseguir la seva primera alcaldia en una capital de comarca. Un any després, el programa cupaire dista molt de complir-se. L'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, reconeix que fins ara s'han limitat a gestionar un consistori altament endeutat. Les promeses més ambicioses del partit anticapitalista, com ara fer una aposta decidida per la participació popular, portar a terme una auditoria del deute o remunicipalitzar serveis, resten pendents.

Més informació