remunicipalitzacions

L’aigua a Catalunya, un negoci enorme controlat per Agbar

  • Marc Font / @marcfontribas
  • dilluns, 29 octubre 2018

Tres de cada quatre catalans paguen el rebut de l'aigua a una companyia controlada totalment o parcialment per la multinacional, actualment en mans del gegant francès Suez, si bé la majoria dels municipis opten per una gestió directa del servei, és a dir, a través d'una empresa pública. Enmig d'una lenta però constant onada remunicipalitzadora, amb Terrassa com a exemple més significatiu, la companyia acumula un reguitzell d'escàndols judicials.

Més informació

La inversió en publicitat d’Aigües de Barcelona es dispara després de l’anunci de la multiconsulta

  • Roger Palà | @rogerpala
  • dilluns, 4 juny 2018

1,08 milions el 2017 i 949.000 euros en quatre mesos del 2018. La inversió en comunicació d'Aigües de Barcelona s'ha disparat el primer quadrimestre de l'any, al mateix ritme que creixien les mobilitzacions en favor de la remunicipalització de l'aigua. Així queda palès en un document de l'empresa al qual ha tingut accés CRÍTIC. La companyia ha facilitat les dades arran d'una pregunta de la CUP al govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L'Ajuntament de Barcelona mostra la seva sorpresa pel que considera una partida "elevada". Segons Agbar, però, la despesa en publicitat no arriba al 0,3% del total del pressupost.

Més informació

Revolució pendent a Berga, l’alcaldia més gran de la CUP

  • Mar Romero (@Mar_RomeroS)
  • dimecres, 1 juny 2016

Cinquanta-vuit vots van permetre a la CUP convertir-se en la formació més votada de Berga i aconseguir la seva primera alcaldia en una capital de comarca. Un any després, el programa cupaire dista molt de complir-se. L'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, reconeix que fins ara s'han limitat a gestionar un consistori altament endeutat. Les promeses més ambicioses del partit anticapitalista, com ara fer una aposta decidida per la participació popular, portar a terme una auditoria del deute o remunicipalitzar serveis, resten pendents.

Més informació