Veneçuela

Pascual Serrano: “No es tracta de defensar el Govern de Veneçuela, sinó la seva sobirania”

  • Text: Homera Rosetti / Fotos: Ivan Giménez
  • dimarts, 5 febrer 2019

Pascual Serrano (València, 1964) va fer els primers passos al diari de dretes 'Abc'. El 1996 va impulsar el digital 'Rebelión', que es va convertir en un referent d'informació alternativa als grans mitjans de comunicació. Ha escrit una dotzena de llibres sobre comunicació i política internacional i ha estat director editorial de Telesur, la televisió impulsada pel Govern d'Hugo Chávez i els seus aliats llatinoamericans. Després de viure a Cuba i a Veneçuela, s'ha instal·lat a Barcelona, des d'on col·labora amb 'elDiario.es', 'Cuarto Poder', 'Mundo Obrero' i 'Le Monde Diplomatique'. Va dirigir una col·lecció de llibres d'actualitat a Akal i també és assessor periodístic d''El Jueves'. Què faríem sense l'humor?

Més informació

Josep Manel Busqueta: ‘El cervell anticapitalista de la CUP’

  • Text: Marc Font @marcfontribas / Il·lustració: Jordi Borràs
  • dimecres, 11 novembre 2015

Una de les persones que més xerrades sobre economia ha fet els darrers anys als Països Catalans no treballa en cap universitat ni en cap entitat financera. No llueix americanes de colors, sinó un davantal de forner com a roba de feina. Es diu Josep Manel Busqueta, és pastisser i el seu dia a dia, amb el parèntesi actual del Parlament, passa per matinar, baixar a l'obrador i començar a coure pa, pastes, coques i el que calgui. Però, alhora, la seva vida permet recórrer els darrers 25 anys de l'activisme social a Catalunya: pacifisme, insubmissió, internacionalisme, zapatisme, altermundialisme i, és clar, anticapitalisme i independentisme. Causes (no) perdudes d'un bolivarià convençut que reivindica "amb orgull" els seus mesos com a assessor d'Hugo Chávez. Serà probablement un dels diputats de la CUP que més sorprendran aquesta legislatura.

Més informació

Pere Camps: “Alguns tapen les vergonyes socials amb la senyera, i hi ha qui tapa les vergonyes nacionals amb la bandera roja”

  • Roger Palà i Sergi Picazo
  • dijous, 9 juliol 2015

A Pere Camps el defineixen com a promotor cultural. L’etiqueta, però, es queda curta. La primera militància clandestina del director de Barnasants va ser al sector del metall de CCOO. Va conèixer de primera mà la força de la cançó als mítics recitals de Llach, de Raimon i de Pi de la Serra al Palau d'Esports durant els setanta. L’any 95 va muntar BarnaSants, convertit avui en referència de la cançó d’autor a Catalunya, a Europa i ara també a l’Amèrica Llatina. Camps és, sobretot, un activista. I avui té dues grans preocupacions: la reivindicació de la cultura i la unitat de l’esquerra. Ens cita per dinar un dijous plujós, i la conversa s’allarga fins a mitja tarda. Si una cosa té Pere Camps, és un verb loquaç.

Més informació

David Segarra: “Els valencians no som corruptes ni botiflers, sinó un poble valent i insurgent”

  • Allosa Ajanovic
  • dijous, 5 febrer 2015

David Segarra (València, 1976) és documentalista, periodista i dissenyador gràfic. La seva carrera professional està lligada a l’activisme social i als mitjans alternatius, com el periòdic en valencià 'L’Avanç', que va fundar l’any 1999. El compromís amb la defensa dels pobles oprimits l’ha portat arreu del món. Podem trobar les petjades del seu treball als barris populars des de Caracas fins a l’Orient Pròxim. Allà la seva relació amb Palestina, marcada a foc per l’Exèrcit israelià, l’ha portat a publicar un llibre de fotografies de la Franja de Gaza ('Náixer, viure i morir a Gaza', de l’Editorial Sembra Llibres). També li queda temps per mirar cap a casa, defensant activament la cultura i la llengua al País Valencià.

Més informació