03/11/2022 | 06:00
Pot millorar-se la gestió dels residus a Catalunya? Quines alternatives hi ha per minimitzar-ne l’impacte sobre el nostre entorn? Aquest serà el focus d’una nova edició de l’Ateneu Crític, que tindrà lloc el dimarts 8 de novembre, a les 10.30 hores, al Palau Robert de Barcelona. L’espai, que podreu seguir en directe per streaming al web de CRÍTIC, serà presentat pel periodista i director del mitjà Sergi Picazo i inclourà una entrevista a Anna Barnadas, secretària d’Acció Climàtica del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. Parlarem amb ella sobre les alternatives que tenim per fer una millor gestió dels residus al nostre país, ara que s’acosta la Setmana Europea de Prevenció dels Residus, que es farà del 19 al 27 de novembre.
En la segona part de l’Ateneu comptarem amb la participació, a més de la secretària d’Acció Climàtica, de dues persones expertes en la matèria: la directora del Gremi de Recuperació de Catalunya, Victòria Ferrer, i la directora general de l’entitat Rezero, Rosa Garcia. El Gremi de Recuperació reuneix 320 empreses associades entre majoristes i detallistes, que gestionen més del 90% del material que es recupera a Catalunya i treballen amb 400 plantes de gestió de residus. Pel que fa a Rezero, és una fundació que crea coneixement i impulsa idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses i les administracions públiques com la ciutadania puguin gaudir d’un model de producció i de consum cap al residu zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.
L’Ateneu Crític és un espai d’anàlisi i de debat que impulsem amb el suport de la Direcció General de Difusió de la Generalitat de Catalunya i que podeu seguir en directe al nostre web per streaming des del Palau Robert de Barcelona. També el podreu recuperar posteriorment al web de CRÍTIC i llegir-ne el resum que publicarem en forma de reportatge escrit al cap d’alguns dies. Si voleu recuperar algun dels Ateneus Crític que hem fet fins ara, de més recent a més antic, aquí en teniu els enllaços:
- “Podem erradicar el sensellarisme?”, amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera (9 de maig de 2022).
- “Com cuidem la salut mental”, amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon (3 de desembre de 2021).
- “Futbol, antiracisme i valors”, amb els exfutbolistes Lilian Thuram i Oleguer Presas (8 de juny de 2021).
- “Feminista havies de ser”, amb la periodista Natza Farré (5 de maig de 2021).
- “Drets i llibertats després de la pandèmia”, amb el director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó (16 de juliol de 2020).
- “De la Covid-19 a la sobirania alimentària”, amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà (4 de juny de 2020).
- “Igualtat de gènere”, amb la directora general d’Igualtat, Mireia Mata (4 de març de 2020).
- “Salut i desigualtat de gènere”, amb la consellera de Salut, Alba Vergés (28 de juny de 2019).
- “Drets civils i llibertat d’expressió”, amb la consellera de Justícia, Ester Capella (12 de març de 2019).