Crític Cerca
Notícies

Debat sobre ‘Crisi migratòria sobre Europa: la resposta des dels moviments socials’

Debat televisat en directe sobre 'Crisi migratòria sobre Europa: la resposta des dels moviments socials', moderat per CRÍTIC i organitzat per la Fundació la Flama amb la participació de representants d'Aturem la Guerra, d'Espacio del Inmigrante, de Tanquem els CIEs, de Stop Mare Mortum i de la campanya "Papers sense contracte” per conèixer la seva visió sobre polítiques europees d’immigració.

19/11/2015 | 18:44

Debat en format video sobre ‘Crisi migratòria sobre Europa: la resposta des dels moviments socials’, moderat per CRÍTIC i organitzat per la Fundació la Flama amb la participació de representants d’Aturem la Guerra, d’Espacio del Inmigrante, de Tanquem els CIEs, de Stop Mare Mortum i de la campanya “Papers sense contracte” per conèixer la seva visió sobre polítiques europees d’immigració.

Els convidats a l’acte són Anna Palou, de la plataforma Stop Mare Mortum (@stopmaremortum); Andrés García Berrio, de la campanya Tanquem els CIEs (@TanquemElsCIEs); Brian Anglo, de la campanya “Papers sense contracte”; José Luis Gordillo, de la plataforma Aturem la Guerra (@AturemLaGuerra), i Ezequiel, d’Espacio del Inmigrante (@EspacioInmigran).

L’objectiu és reflexionar a fons i amb sentit crític sobre els desplaçaments forçats i “voluntaris” de població que es dirigeixen cap a Europa: les persones que fugen d’un context de violència o de la persecució política, sexual, religiosa, etc., els refugiats; les que ho fan, en principi, de manera voluntària i per motius dispars, els migrants, i aquelles que han d’abandonar la seva residència, també per causes diverses, i no aconsegueixen travessar la frontera del seu estat, els desplaçats. Què es pot fer en relació amb les causes dels desplaçaments? Com s’han de gestionar els fluxos migratoris? Com s’ha d’acollir les persones refugiades i immigrades? Què es pot fer per facilitar l’establiment als països d’acollida?

Aquest article només és possible gràcies a la col·laboració de les persones subscriptores

El periodisme no pot dependre dels grans poders econòmics o polítics, ni de grans anunciants o subvencions.

Subscriu-t'hi ara

Amb la modalitat anual, rebreu el pròxim Dossier CRÍTIC 'Justícia Global'

Torna a dalt
Aquest web utilitza cookies. Si continues navegant entenem que ho acceptes.
Accepto Més informació