Crític Cerca
Novetats sobre Crític

Un reportatge de CRÍTIC guanya el Premi Barnils de periodisme d’investigació

'Contractes a l’ombra‘ és el títol del reportatge interactiu que els periodistes Ferran Moreno i Judit Pastor van publicar a CRÍTIC el juny de 2017

13/12/2017 | 12:45

Ferran Moreno i Judit Pastor a la gala del Premi Barnils de periodisme d’investigació / GRUP BARNILS

Contractes a l’ombra‘ és el títol del reportatge interactiu que els periodistes Ferran Moreno i Judit Pastor van publicar a CRÍTIC el juny de 2017 i que ara s’ha endut el Premi Barnils de periodisme d’investigació a obra publicada. El reportatge detalla quines constructores s’han beneficiat més contractes públics de la Generalitat negociats sense publicitat des de l’any 2008 fins a l’actualitat i explica com l’arbitrarietat i l’opacitat d’aquests concursos és la que pot donar lloc després a irregularitats.

Les dades del projecte són fruit d’una tasca intensa de mesos d’investigació, cerca, filtratge i anàlisi de dades de diversos organismes públics. En aquest sentit, el jurat del Premi Barnils ha ressaltat la important feina que s’ha fet amb la informació per “jerarquitzar-la, destriar la que és rellevant de la que no i explicar-la“, com ha explicat el president del Grup de Periodistes Ramon Barnils – impulsors del Premi – i membre del jurat, Ferran Casas, a la gala del Premi. Casas també ha destacat “el potencial dels interactius de la premsa digital treballant de forma excel·lent el vídeo o la infografia per fer entenedora al lector la informació presentant-la de forma atractiva”.

El Premi Barnils d’enguany també ha premiat com a obra inèdita el reportatge del periodista Èric Lluent, ‘Feina a canvi de llit i menjar: quan l’explotació esdevé oci‘. En la categoria de periodisme d’investigació local i comarcal d’obra publicada el premi se l’ha endut el periodista tarragoní Rafa Marrasé amb ‘L’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona va gastar més de 47.000 euros de diners públics en sessions de coaching: l’opacitat d’un contracte fet a mida‘, publicat a Porta Enrere.

A CRÍTIC volem felicitar especialment Judit Pastor – actual responsable d’estratègia de xarxes d’aquest portal- i Ferran Moreno pel premi, i també als periodistes guanyadors en les altres categories. Estem contents que el periodisme d’investigació es mantingui actiu i fort al país i mirarem de continuar contribuint-hi amb la nostra aportació i el suport dels subscriptors!

Descarrega aquest article per llegir-lo amb el teu e-reader o imprimir-lo

Aquest article només és possible gràcies a la col·laboració de les persones subscriptores

El periodisme no pot dependre dels grans poders econòmics o polítics, ni de grans anunciants o subvencions.

Subscriu-t'hi ara

Amb la modalitat anual, rebreu el pròxim Dossier CRÍTIC 'Justícia Global'

Torna a dalt
Aquest web utilitza cookies. Si continues navegant entenem que ho acceptes.
Accepto Més informació