La revista ‘Feminisme(s)’ de CRÍTIC, guardonada amb el Premi Montserrat Roig

Laura Aznar, Helena Olcina i Laia Soldevila, al centre, recollint el Premi / Foto: AJUNTAMENT DE BARCELONA

A CRÍTIC estem d’enhorabona: la revista monogràfica ‘FEMINISME(S)’ ha rebut el Premi Montserrat Roig en la categoria de Periodisme social. Els guardons, convocats per l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona, han valorat la “gran varietat de punts de vista i de dones d’àmbits professionals diversos” i “l’esforç exhaustivitat, el tractament de les dades i l’exposició plural de punts de vista amb voluntat d’impacte qeu transcendeix el públic habitual”. El premi l’hem recollit aquest dijous, 12 d’abril, al Saló de Cent del consistori municipal i no hem estat els únics: la campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra’, un projecte d’investigació titulat ‘L’antídot de la soledat’ i la revista ‘Carrer’ de la FAVB també han estat guardonats en les categories de Comunicació social, Promoció de la investigació periodística i Premi especial del jurat. Aquest és el primer cop que l’Ajuntament atorga aquests guardons, que recullen l’herència del Premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, creat l’any 1993.

La revista FEMINISME(S), que vam presentar el novembre de l’any passat – i que, si encara no la teniu, la podeu comprar aquí-, parla de les discriminacions que pateixen les dones al llarg de la seva vida i dels debats que s’han generat des del(s) feminisme(s) per donar-hi solució. Ho fa a través dels reportatges, entrevistes, anàlisis, infografies i il·lustracions que són obra de 29 periodistes de generacions, identitats i orígens diversos. El guardó que hem rebut per la revista, doncs, també és seu per haver fet possible que parléssim d’educació, sanitat, estereotips de gènere, pobresa, lluites feministes i un llarg etècera de temes des d’una perspectiva crítica i rigorosa. També volem fer extensiu el guardó a altres companys de viatge que han format part d’aquest projecte: la Fundació Flama per les seves aportacions, Pol·len Edicions per contribuir a la publicació del dossier en paper, a l’Observatori IQ per l’assessorament en la selecció de temes, a l’Helena Olcina, la dissenyadora que ho va plasmar tot a nivell estètic, i a Llengua de Foc per corregir-nos fins a l’última coma. Gràcies a tots per ser-hi!

Quan a tots ells els vam plantejar el projecte de FEMINISME(S) els vam dir que volíem contribuir, des del periodisme, a provocar i mantenir viu el debat feminista. Fa temps que el feminisme s’ha guanyat un lloc preeminent social i políticament i volíem que el monogràfic anual de CRÍTIC en fos un reflex, com creiem que ho és aquest Premi. Tot plegat ens anima a continuar parlant del món amb perspectiva de gènere i és precisament a això que dedicarem la dotació del premi. Més periodisme feminista al costat d’altres mitjans de comunicació i amb el suport dels 1.600 subscriptors que creuen en el projecte de CRÍTIC.

Visca el feminisme! Visca el periodisme! Visca Montserrat Roig!

Laura Aznar i Laia Soldevila són les coordinadores de la revista FEMINISME(S) i cooperativistes de CRÍTIC
Un comentari
  • Lagrau 14 d'abril de 2018 - 7:33

    Felicitats, aquesta publicació de Feminisme(s) és excel,lent!, molt rigurosa i molt àmplia en afrontar molts aspectes del patriarcat!! Hauria de ser d’obligada lectura a tot arreu,

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

Canal dedicat a les aportacions, reflexions, idees, propostes i comentaris dels subscriptors.
Per proposar articles o temes de reflexió, cal que envieu un mail a [email protected]

Cerca al blog