FMI

Cinc coses que (potser) no saps sobre la fam i la teva responsabilitat

  • Laia Altarriba i Piguillem / @laiaaltarriba
  • dilluns, 17 octubre 2016

La imatge d'un infant desnodrit com a reclam perquè aportem alguns euros o les imatges que ens arriben a través de la pantalla del televisor d'una emergència alimentària en un país llunyà provocada per un huracà ens recorden cíclicament que hi ha gent al món que passa gana. Però aquest fet que ens sembla excepcional és la quotidianitat per als 795 milions de persones al món.

Més informació

Éric Toussaint: “Els governs de la nova esquerra que donin l’esquena al moviment del deute acabaran aplicant retallades”

  • Text: Sergi Cutillas / Fotos: Xavi Herrero
  • dissabte, 12 març 2016

Éric Toussaint és portaveu de la xarxa internacional del Comitè per a l'Anul·lació del Deute del Tercer Món (CADTM), que va contribuir a fundar. Historiador de formació, és doctor en ciències polítiques per la Universitat de Lieja (ULg) i la Universitat París VIII. També és membre del Consell Científic d'ATTAC França i va participar en la fundació del Consell Internacional del Fòrum Social Mundial el 2001. Ha assessorat nombrosos governs en matèria de deute i ha participat en la Comissió d'Auditoria Integral del deute de l’Equador (CAIC) i coordinat la Comissió de la Veritat del Deute Públic grec. En aquesta entrevista, repassa la seva trajectòria com a activista des del 1968 fins ara.

Més informació

Què passarà a partir d’ara a Grècia? Euro, geopolítica i crisi

  • Sergi Cutillas / @sergi_cutillas
  • dilluns, 6 juliol 2015

El consell de govern del Banc Central Europeu s’ha de trobar demà per decidir què fer amb el sistema bancari grec. Si Draghi decidís tallar el finançament a Grècia, podria provocar la sortida grega de l’eurozona de forma desordenada. Si mantingués els nivells actuals de liquiditat, sense augmentar la provisió d’euros als bancs grecs, l’escanyament i el tancament bancari continuarien. Si no hi ha tercer rescat, el Govern de Syriza es planteja socialitzar la banca del país, crear una moneda paral·lela, fer un impagament del deute i apropar-se a la Xina i a Rússia.

Més informació

Rodrigo Rato, una biografia no autoritzada

  • Sergi Picazo
  • divendres, 17 abril 2015

L'exvicepresident del Govern, expresident del Fons Monetari Internacional i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, està sent investigat per blanqueig de capitals, delictes de frau i alçament de béns. És un símbol de la caiguda en desgràcia del que fins ara era catalogat com l'home que va obrar "el miracle econòmic espanyol". Ahir, però, va ser detingut durant unes hores durant el registre de casa seva. Aquesta és la seva biografia no autoritzada.

Més informació

Xavier Aldekoa: “Sóc optimista amb el futur de l’Àfrica; els canvis són graduals i mai neixen des de dalt”

  • Jaume Portell
  • dijous, 29 gener 2015

Xavier Aldekoa (Barcelona, 1981) és periodista i viatger i, des de fa poc ja oficialment, escriptor. Ha recorregut una trentena de països africans durant els últims 10 anys, i al seu primer llibre, ‘Océano África’, ens convida a compartir el seu camí. Aldekoa retrata les diferents cares d’un continent tan increïble com inabastable, on, segons reconeix, “podem trobar les millors i les pitjors facetes de l’ésser humà”.

Més informació