Ronda

Premsa

Josep Ramoneda: “L’objectiu patriòtic no pot ser per sobre de tot; per això sóc profundament contrari a Junts pel Sí”

  • Text: Yeray S. Iborra / Fotos: Xavi Herrero
  • dijous, 18 febrer 2016
Foto: XAVI HERRERO

Josep Ramoneda (Cervera, 1949) és periodista, filòsof i docent. Totes categories prou malmeses, viure d’alguna d’elles ja és una situació de privilegi (i responsabilitat). Ramoneda, col·laborador de El País o l’ARA, ens rep a la seu de Galaxia Gutenberg: editorial que gestiona La Maleta de Portbou. Les oficines, a un xamfrà de la Diagonal, semblen el lloc idoni per escriure: hi entra una llum règia, a l’espai hi brillen els materials nobles. Fins i tot la calefacció està coronada per un sostret de marbre. Ramoneda és home de diàleg i cultura crítica; ex director del CCCB (1989-2011), ara capitaneja l’Escola Europea d’Humanitats, projecte militant però finançat per l’Obra Social de La Caixa.

Més informació

‘La Vanguardia’ i Rac1, els mitjans més subvencionats per la Generalitat

  • Sergi Picazo i Roger Palà
  • dimecres, 3 juny 2015
Edifici del Grup Godó, a Barcelona / ELECTRO07

El Govern de la Generalitat ha augmentat les subvencions als principals mitjans de comunicació en català en els últims dos anys. Les dades de l'any 2014, fetes públiques pel Departament de Presidència al DOGC, mostren novament que el grup mediàtic més subvencionat és el Grup Godó —editor de 'La Vanguardia' i propietari de Rac1—, que s'emporta enguany poc més d'1 milió d'euros i augmenta en 30.000 euros el que va rebre l'any 2013.

Més informació

Cinc coses del DOGC (i del BOE) que t’indignaran en temps de retallades

  • Sergi Picazo
  • dimarts, 21 octubre 2014
dogc

Una llotja al Liceu per valor de 90.000 euros, la inserció de necrològiques als diaris per 196.000 euros o un contracte per la publicitat del Congrés Mundial de Mòbils són algunes de les últimes perles aprovades pel Govern durant aquest estiu. Totes apareixen de forma pública al Registre de Contractes de la Generalitat.

Més informació
Nadal_Ajuntament