Público

Patricia López: “Jueces, policías, periodistas y políticos trabajan en una organización criminal en contra del Estado de derecho”

  • Texto: Marc Font | Fotos: Ivan Giménez
  • dijous, 18 octubre 2018

Patricia López se ha convertido en uno de los grandes referentes del periodismo de investigación en España. Acumula una larga trayectoria profesional, pero es últimamente que se ha hecho muy conocida a raíz de sus informaciones en 'Público' sobre lo que se ha conocido como las 'cloacas de Interior', una trama policial corrupta con la participación de políticos y de empresarios. Hablamos con ella en profundidad sobre periodismo, los costes personales que tiene destapar casos que muestran la realidad del Estado profundo -ha recibido querellas de algunos de los policías de la red - o el proceso independentista y sobre cómo se ve éste en Madrid.

Més informació

Patricia López: “Abans del judici als presos polítics és possible que la Fiscalia rebaixi l’acusació i la deixi en desordres públics”

  • Text: Marc Font | Fotos: Ivan Giménez
  • dilluns, 8 octubre 2018

Patricia López s'ha convertit en un dels grans referents del periodisme d'investigació a l'Estat espanyol. Acumula una llarga trajectòria professional, però és darrerament que s'ha fet molt coneguda arran de les seves informacions a 'Público' sobre el que s'ha conegut com les 'clavegueres d'Interior', una trama policial corrupta amb la participació de polítics i d'empresaris. Aprofitant la seva participació en l'acte del quart aniversari de CRÍTIC, parlem amb ella amb profunditat sobre periodisme, els costos personals que té destapar casos que mostren la realitat de l'Estat profund —ha rebut querelles d'alguns dels policies de la xarxa— o el procés independentista i sobre com es veu a Madrid.

Més informació

Jaume Roures: “El Manifest Comunista no diu que la gent no pugui tenir diners”

  • Text: Roger Palà i Sergi Picazo / Foto: Jordi Borràs
  • dijous, 9 juny 2016

Jaume Roures (Barcelona, 1950) és un dels homes més importants del món de la comunicació a Catalunya i a l'Estat espanyol. Mediapro s'ha convertit en una de les productores més grans d'Europa. Roures, que va militar en el trotskisme, no hi veu cap contradicció. La seva productora estrena un documental de Fernando León de Aranoa sobre Podem amb més de 400 hores de gravació rere els passos de Pablo Iglesias i d'Íñigo Errejón. CRÍTIC conversa amb Roures sobre tot: la seva vida, la seva militància, els inicis de TV3, la guerra amb 'El País', el tancament del diari 'Público' en paper, el futur de Podem o Ada Colau i la independència de Catalunya.

Més informació