Crític Cerca
Notícies

Báñez subvenciona la patronal amb 1,2 milions en ple mes d’agost

El Ministeri de Treball, encapçalat per Fátima Báñez, va fer públiques en l’edició del BOE de dijous passat les subvencions concedides durant l’any 2013 a organitzacions sindicals i empresarials. En aquest darrer epígraf destaca l’ajut d’1,2 milions d’euros atorgat pel Govern espanyol a la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE).

19/08/2014 | 09:07

La ministra de Treball, Fátima Báñez
La ministra de Treball, Fátima Báñez

És sabut que els sindicats reben nombroses subvencions de l’Administració. El que no és tan conegut, però, és que també en rebin les patronals. El Ministeri de Treball, encapçalat per Fátima Báñez, va fer públiques en l’edició del BOE de dijous passat les subvencions concedides durant l’any 2013 a organitzacions sindicals i empresarials. En aquest darrer epígraf destaca l’ajut d’1,2 milions d’euros atorgat pel Govern espanyol a la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE). El motiu: la participació d’aquesta entitat patronal en els organismes consultius del Ministeri, els seus organismes autònoms i les entitats gestores de la Seguretat Social.

Tot i que el president de la CEOE, Joan Rosell, ha advocat públicament pel fet que les organitzacions empresarials siguin “lliures” i “amb poques subvencions o cap”, el cert és que la CEOE és l’única organització patronal subvencionada en aquesta partida del Ministeri de Treball, si n’excloem petites quantitats per a les confraries de pescadors o per al Col·legi Professional de la Marina Mercant.

El BOE del passat 14 d’agost també detallava la relació d’aportacions econòmiques concedides durant el 2013 als sindicats en funció de la seva representació a les empreses. En aquest àmbit destaquen els sindicats majoritaris, CCOO i la UGT. CCOO s’emporta 3,4 milions, i la UGT, 3,2. A aquestes quantitats cal afegir-hi aportacions directes per la seva participació en els organismes del Ministeri: 654.000 euros en el cas de CCOO i 690.000 en el cas de la UGT.

Molt menors van ser les aportacions que van rebre altres centrals sindicals amb menys implantació. L’USO va ser subvencionada amb 336.000 euros; el CSIF, sindicat de funcionaris públics, se’n va endur 311.000, i la CGT, tan sols 147.000. El sindicat basc ELA, pròxim al PNB, va rebre 227.000 euros; la Confederació Intersindical Galega (CIG), 151.000, i LAB, proper a l’esquerra abertzale, se’n va endur 129.000.

Aquest article només és possible gràcies a la col·laboració de les persones subscriptores

El periodisme no pot dependre dels grans poders econòmics o polítics, ni de grans anunciants o subvencions.

Subscriu-t'hi ara

Amb la modalitat anual, rebreu el llibre 'Catalunya: un moment crític' i la revista 'Justícia Global'

Torna a dalt
Aquest web utilitza cookies. Si continues navegant entenem que ho acceptes.
Accepto Més informació