Crític Cerca
Novetats sobre Crític

Arriba la 4a Escola d’Estiu: ‘Com fer visualitzacions de dades’

Es farà els dies 16 i 18 de juliol i anirà a càrrec del col·lectiu 'StoryData'

25/06/2019 | 19:11

Ja tenim a punt la quarta edició de l’Escola d’Estiu de CRÍTIC. Enguany, la dedicarem a parlar de ‘Com fer visualitzacions de dades’, un tema bàsic per al periodisme digital d’investigació que nosaltres impulsem. L’Escola anirà a càrrec de ‘StoryData‘, un col·lectiu de periodistes expertes en investigació, anàlisi, visualització i comunicació de dades que col·labora amb CRÍTIC des de fa uns anys fent reportatges més atractius i entenedors sense renunciar al volum de dades que requereixen, com per exemple aquest de ben recent sobre els programes electorals d’ERC, Comuns i PSC a Barcelona.

Com en anys anteriors, l’Escola d’Estiu tindrà dues jornades de treball de tres hores cadascuna, els dies 16 i 18 de juliol (dimarts i dijous), de 17 a 20 hores. Es farà a la seu principal del grup cooperatiu Ecos a Barcelona (Carrer de Casp, 43, baixos). Ens adrecem principalment a periodistes, estudiants de periodisme o professionals d’altres disciplines que vulguin enriquir les seves habilitats de recerca d’informació i visualització de dades per a les seves organitzacions. No demanem cap titulació ni requisit previ, només ganes d’aprendre. El preu de la matrícula és de 95 € per les dues jornades, 75 € en el cas de les persones subscriptores de CRÍTIC. La data límit de matriculació és el 12 de juliol i les places són limitades. Podeu fer els tràmits des d’aquest formulari de la nostra Botiga.

Continguts del curs

Com explicar una història amb periodisme de dades. Exemples pràctics a partir de la feina d’Storydata. 

On trobem les dades? Principals fonts on trobar dades. Dades obertes. Portals de transparència i open data. Com funcionen les peticions d’accés d’informació pública. Filtracions. 

Com extreure dades. Iniciació a l’scrapping. Eines per obtenir dades de xarxes socials. 

Eines per fer periodisme de dades. Introducció a les principals eines gratuïtes de visualització de dades a un nivell bàsic: open refine/fusion tables, flourish i data wrapper

Exemple pràctic. Crearem la nostra pròpia visualització de dades

Descarrega aquest article per llegir-lo amb el teu e-reader o imprimir-lo

Aquest article només és possible gràcies a la col·laboració de les persones subscriptores

El periodisme no pot dependre dels grans poders econòmics o polítics, ni de grans anunciants o subvencions.

Subscriu-t'hi ara

Amb la modalitat anual, rebreu el Dossier CRÍTIC 6, 'Justícia Global'

Torna a dalt
Aquest web utilitza cookies. Si continues navegant entenem que ho acceptes.
Accepto Més informació