Foment del Treball

Qui és qui a la nova cúpula de Foment del Treball?

  • Laia Altarriba | @LaiaAltarriba
  • dilluns, 28 gener 2019

Al novembre passat, Foment del Treball va renovar la seva direcció. Josep Sánchez Llibre n'és el nou president. CRÍTIC radiografia els 10 perfils més rellevants de la nova cúpula de Foment, l'organització més representativa del gran poder econòmic i empresarial català.

Més informació

La guerra econòmica contra l’independentisme

  • Sergi Picazo / @sergipicazo
  • dilluns, 16 octubre 2017

L'independentisme català, sobretot el més proper al món de Convergència, està rebent pressions i amenaces d'alt voltatge des del poder econòmic. Ara, la gran empresa catalana, els 'lobbies' i els mercats financers han iniciat una guerra econòmica total per frenar una declaració unilateral d'independència. Canvis de seu social, amenaces de reduir inversions, pressions de l'FMI i un possible tancament de l'aixeta del crèdit per culpa de les agències de ràting. Avís a navegants: "És l'economia, estúpid".

Més informació

Els ‘lobbies’ econòmics que intenten frenar l’independentisme a Catalunya

  • Text: Marc Font / Il·lustració: Jordi Borràs
  • dimarts, 21 octubre 2014

El Fòrum Pont Aeri, la Comissió Trilateral, el Círculo Ecuestre, Foment del Treball o el Cercle d'Economia són els principals poders econòmics que s'oposen a la independència de Catalunya. En els últims mesos, han estat pressionant de valent –sobretot a CiU– perquè hi hagués una reculada en la convocatòria de la consulta del 9-N. Els presidents de grans empreses com ara Planeta, Caixabank i el Banc Sabadell, que han rebutjat el procés sobiranista, són el paradigma d'una elit corporativa molt vinculada a la patronal de l'Estat espanyol.

Més informació