Crític Cerca
Novetats sobre Crític

‘Justícia Global’, així serà la nova revista en paper de CRÍTIC

El sisè DOSSIER CRÍTIC s'ha elaborat en col·laboració amb LaFede.cat i aborda els conflictes Nord-Sud en aspectes com la desigualtat socio-econòmica, el feminisme o el medi ambient

04/11/2019 | 08:00

Ja us podem anunciar el tema del pròxim Dossier CRÍTIC, la sisena revista en paper editats conjuntament amb Pol·len Edicions: es titula ‘Justícia Global’ i aborda els conflictes Nord-Sud en qüestions tan rellevants i urgents de resoldre com la situació de desigualtat socio-econòmica, el feminisme, el medi ambient o els drets socials i polítics en perill. Aquesta publicació en paper, que surt publicada aquest mes de novembre, vol posar sobre la taula de debat una sèrie de temes que habitualment no són mai portada als grans mitjans de comunicació. Aquesta revista és fruït d’una col·laboració especial entre CRÍTIC i la LaFede.cat, entitat que agrupa un centenar llarg d’organitzacions catalanes que treballen per la justícia global a Catalunya.

  • Com les altres revistes publicades fins ara, aquest Dossier CRÍTIC, de 148 pàgines, aposta per un disseny modern i elegant, amb fotografies, mapes i infografies de mida gran. Pel que fa a les fotografies, la selecció ha anat a càrrec de la prestigiosa revista digital ‘5W’, dedicada precisament a les cròniques internacionals amb contingut social i humà. ‘Justícia Global’, dirigida pel periodista de CRÍTIC Sergi Picazo, té com a objectiu oferir una panoràmica dels conflictes, problemes i qüestions globals urgents a resoldre, tant al Sud com al Nord, perquè tenen afectacions arreu per a les poblacions més vulnerables.

La revista compta amb la participació, com a entrevistats o com articulistes, de referents del món social i solidari com són Arcadi Oliveres, David Fernàndez, Marina Garcés, Silvia Federici, Boaventura de Sousa Santos, Montse Santolino, Bel Olid, Míriam Hatibi, Luca Gervasoni, Miquel Carrillo, Xavier Giró, Anna Surinyach, Carmen Juares, Cristina Zhang Yu, Saiva Bayo o Leila Nachawati.

Fotografia d'Anna Surinyach que li·lustra la doble pàgina que dona entrada al bloc 'Mirar'

‘Justícia Global’ s’enviarà gratuïtament per correu a les gairebé 1.500 persones subscriptores anuals de CRÍTIC -no als semestrals; si sou subscriptors semestrals passeu-vos a anuals i la rebreu a casa de forma gratuïta- i, a més, es podrà comprar a les principals llibreries d’arreu del país . Aquest és un dels avantatges principals d’optar per la subscripció per un període d’un any. Encara esteu a temps de fer-vos subscriptors/res i rebre-la a casa durant la primera quinzena de desembre. Les persones que tinguin la modalitat semestral poden comprar la revista a un preu especial a la nostra Botiga (i també els l’enviarem per correu), o demanar-nos de passar-se a la modalitat anual per tenir inclosa la revista en el preu.

‘Justícia Global’ tindrà també un acte de presentació pública a Barcelona organitzat per LaFede.cat. Serà el dimarts 26 de novembre a les 19 hores, a l’Aula 1 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. La conversa, titulada ‘El diàleg en temps d’autoritarismes‘, comptarà amb la presència de Marcia Tiburi, filòsofa brasilera exiliada a París i autora de “Cómo conversar con un fascista”, Míriam Hatibi, activista i consultora de comunicació, i Hibai Arbide, periodista i advocat. La conversa estarà moderada pel periodista de CRÍTIC Sergi Picazo i la periodista de LaFede.cat Anna Palou. Les persones subscriptores que ho desitgin podran recollir el seu exemplar en aquest acte i així ja no els l’haurem d’enviar per correu. També tindran la possibilitat de reservar fins a dues places per persona per assistir a la presentació (rebran el formulari via newsletter).

El Dossier CRÍTIC número 6 tindrà un tiratge de 3.000 exemplars i es podrà comprar a diverses llibreries dels Països Catalans. També, per descomptat, on-line a la nostra Botiga. Els anteriors números de la nostra revista monogràfica han estat: ‘Ciutats’ (2018), ‘Feminisme(s)’ (2017), ‘Mar Crítica’ (2016), ‘Vell/Nou’ (2015) i ‘Procés’ (2014). Tant ‘Feminisme(s)’ com ‘Mar Crítica’, malauradament estan esgotades, mentre que les altres tres encara es poden comprar i gaudir de la seva lectura.

Aquest article només és possible gràcies a la col·laboració de les persones subscriptores

El periodisme no pot dependre dels grans poders econòmics o polítics, ni de grans anunciants o subvencions.

Subscriu-t'hi ara

Amb la modalitat anual, rebreu el pròxim Dossier CRÍTIC 'Justícia Global'

Torna a dalt
Aquest web utilitza cookies. Si continues navegant entenem que ho acceptes.
Accepto Més informació