Crític Cerca
Notícies

‘El pòdcast de CRÍTIC’ #5: Cuina, desig i política, amb Martí Sales

Conversa amb el poeta, escriptor i músic, més una adaptació del concurs ‘MasterChef’, a càrrec de la periodista Ana Polo

05/09/2023 | 06:00

Vivim una crisi alimentària sense precedents. Els pagesos i les pageses representen menys de l’1% de la població activa. El menjar cada dia és més car, i la pèrdua del 25% de la biodiversitat durant les darreres dues dècades a Catalunya amenaça la supervivència de molts cultius. Però aquesta crisi del sistema alimentari no és conjuntural; és estructural i passa a casa nostra, a la nostra nevera, al nostre plat i al nostre estómac. Sabem d’on surt allò que mengem? Com viu la pagesia? Quin impacte té la producció agroindustrial sobre la nostra salut i la del planeta? Com podem transformar la nostra taula?

Avui publiquem el cinquè capítol d’El pòdcast de CRÍTIC, un espai mensual d’entrevistes, d’anàlisi i d’humor, dirigit i presentat per la periodista de CRÍTIC Laura Aznar. En aquest episodi entrevistem el poeta, escriptor, traductor i músic Martí Sales. L’any 2021, Sales va publicar Aliment (Club Editor), un llibre fet “entre l’amor i la cuina, entre la lectura i les amistats detonants, amb xup-xup i socarraet mentre la casa s’omplia de l’olor ancestral del pa enfornat”. Amb ell parlem de menjar, de plaer, de desig, de sobirania alimentària, del “bluf gastronòmic” i de l’ànima en la cuina. Trobareu la conversa sencera a Spotify, a iVoox i a Anchor. La comunicadora i humorista Ana Polo, que col·labora a El pòdcast de CRÍTIC amb una secció d’humor, posa la cirereta final fent participar Martí Sales en una versió adaptada del concurs MasterChef.

Presentació de la revista 'Aliment', amb Martí Sales/ IVAN GIMÉNEZ

Aquesta entrevista va tenir lloc amb motiu de la presentació pública de la nova revista Aliment, dirigida per Laia Soldevila i coordinada per Jordi de Miguel. Es tracta de l’onzena revista anual monogràfica de CRÍTICreflexiona sobre la crisi alimentària de la nostra societat, que afecta tant la producció d’aliments com la manipulació, la distribució i el consum. Podeu adquirir-la en aquest enllaç. L’acte de presentació de la revista es va celebrar a La Iguana Cultura de Proximitat, un espai cultural del barri de Sants, al mes de juliol.

Entre les persones que aporten la seva opinió a la publicació, hi ha el gastrònom i sociòleg italià Carlo Petrini; l’exdirigent de la Unió de Pagesos Pep Riera; la investigadora alimentària Marta G. Rivera Ferre; la cuinera Ada Parellada; el filòsof i assagista Santiago Alba Rico, o la ramadera i activista rural Vanesa Freixa.

El fil conductor d’El pòdcast de CRÍTIC serà sempre una entrevista amb un personatge amb una visió pròpia sobre algun dels temes clau de l’actualitat política o social. Aquest projecte és un pas més del mitjà en l’aposta pel format radiofònic, però no l’únic. Des de l’octubre passat, CRÍTIC compta amb una secció pròpia de pòdcasts on ha agrupat les diferents produccions que ha anat realitzant des del 2020. 

Si els pica... Que es rasquin!

Suma't al periodisme contra el poder

Subscriu-t'hi ara!

Amb la quota solidària, rebràs a casa la revista 'No puc més' i la pròxima que publiquem (juny 2024)

Torna a dalt
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Pot acceptar totes les cookies prement el botó “Accepto” o configurar-les o rebutjar-ne l'ús fent clic a “Configuració de Cookies”. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per tal que, si així ho desitja, impedexi que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.
Accepto Configuració de cookies