Hemeroteca
Agricultura
Pagesia sense terra: qui acapara la propietat agrícola a Catalunya? Desa el contingut per llegir-lo més tard
La clau del conflicte agrari és la propietat: mentre que més de la meitat dels pagesos no tenen terres pròpies, la superfície conreable cada cop es concentra en menys empreses i societats financeres
El conflicte agrari: una confrontació entre la ciutat i el camp? Desa el contingut per llegir-lo més tard
La solució de les greus dificultats actuals d'una bona part de les explotacions agrícoles no s’aconseguirà contraposant uns presumptes “interessos del camp” als “interessos de la ciutat”
Qui s’emporta més subvencions de la PAC a Catalunya? Desa el contingut per llegir-lo més tard
Roger Palà i Manel Riu
L'empresa que va rebre més ajudes l'any 2022, Codorníu, està controlada per un fons d'inversió nord-americà
Set propostes pràctiques per transformar l'agricultura a Catalunya Desa el contingut per llegir-lo més tard
L’any 2022 es va tancar com el pitjor dels darrers 20 en termes de renda agrària: la pagesia s’empobreix
El futur de l’agricultura a Catalunya: el canvi o el desert Desa el contingut per llegir-lo més tard
El mercat arracona la pagesia i la ramaderia locals per afavorir les macrogranges, i, alhora, els discursos animalistes pretesament ecològics proposen menjar alvocats del Brasil i tomàquets tot l'any
Visca la terra, mori el mal govern! Desa el contingut per llegir-lo més tard
Tant els de poble com els de ciutat hem desconnectat de la terra; per això el problema de l'accés a aquesta no apareix a l’agenda política i mediàtica
Ni pagesos ni ciutadans lliures amb cuina pròpia Desa el contingut per llegir-lo més tard
La pagesia no es pot salvar només a base de fotos a Instagram, consells de 'coaching' empresarial o apel·lacions al consumidor
‘El pòdcast de CRÍTIC’ #5: Cuina, desig i política, amb Martí Sales Desa el contingut per llegir-lo més tard
Redacció
Amb la col·laboració de
Conversa amb el poeta, escriptor i músic, durant l'acte de presentació de la revista 'Aliment' el 18 de juliol passat, més una adaptació del concurs ‘MasterChef’, a càrrec de la periodista Ana Polo
Vanesa Freixa "El món rural no s’adona del menyspreu que pateix" Desa el contingut per llegir-lo més tard
Anna Enrech
Entrevista a la ramadera i activista rural, autora del llibre 'Ruralisme. La lluita per una vida millor'
'Aliment', una revista per entendre la crisi alimentària global Desa el contingut per llegir-lo més tard
Redacció
L'onzena revista monogràfica de CRÍTIC posa el focus en com produïm i consumim els aliments, des de la llavor fins a la taula, passant per la terra i acabant en el reaprofitament
Lluís Mijoler "L'àrea metropolitana hauria de poder escollir el seu govern en unes eleccions" Desa el contingut per llegir-lo més tard
Joan Vila i Triadú
Entrevista a l'alcalde del Prat de Llobregat i responsable de política municipal dels Comuns
Una mica d'impossible o m'ofego
Suma't a CRÍTIC i emporta-te'n un llibre
Subscriu-t'hi!Amb la quota solidària, rebràs a casa la revista 'Habitar' i un llibre a escollir entre tres propostes
Potser no som els preferits de Google ni d'Elon Musk (X)
Però sí que podem ser cada dia al teu correu electrònic. Apunta't al nostre butlletí!