Hemeroteca
Agricultura
Per què ser jove i pagès és una missió (quasi) impossible Desa el contingut per llegir-lo més tard
Mar Carrera
Gràfics i dades que expliquen les causes de la falta de relleu a la pagesia catalana: només el 9,5% dels pagesos són joves i, per contra, el 66% tenen ja més de 55 anys
La fi del menyspreu rural Desa el contingut per llegir-lo més tard
La ruralitat és vista sovint com una expressió estereotipada d’unes formes de vida allunyades de la modernitat
La crisi alimentària que s'amaga rere l'aturada dels camioners Desa el contingut per llegir-lo més tard
Manel Riu
Tempesta perfecta al món de l'alimentació: transportistes al límit pel preu de la benzina, manca de fertilitzants per culpa del gas i guerra a Ucraïna, "el graner d'Europa"
Resistir a Alcarràs Desa el contingut per llegir-lo més tard
El poble del Segrià, que dona nom a la pel·lícula de Carla Simón, és també un exemple d’un model agroindustrial insostenible que aboca la pagesia de Ponent a la misèria i a l’extinció
De Telefónica a Mercadona: qui cobra les ajudes europees al món rural? Desa el contingut per llegir-lo més tard
Manel Riu
El grup Nufri i una filial de Freixenet i de Codorníu són les empreses catalanes més beneficiades per les subvencions de la PAC
Els nous esclaus d'Almeria Desa el contingut per llegir-lo més tard
Fotos: Juan Miguel Morales / Text: Omar Jurado
El fotògraf Juan Miguel Morales i el periodista Omar Jurado retraten en aquest fotoreportatge els assentaments on malviuen els 4.000 treballadors migrants dels hivernacles de Níjar
Guia fàcil per alimentar-nos de forma sostenible cada dia Desa el contingut per llegir-lo més tard
Laia Serra Valls
El sistema alimentari genera grans impactes mediambientals i desigualtats socials i econòmiques. Què podem fer per contribuir a capgirar aquesta tendència?
Vanesa Freixa “L’alimentació és l’origen de molts dels problemes que tindrem” Desa el contingut per llegir-lo més tard
Sergi Picazo
Entrevista a l'activista rural, il·lustradora i ramadera del Pallars
Mites alimentaris que cal desmuntar abans dels àpats de Nadal Desa el contingut per llegir-lo més tard
Mar Calpena
No hi ha prou menjar al món? Es pot menjar de tot es fa moderadament? Existeixen els "superaliments"? A Catalunya es menja com enlloc?
La Covid-19: assaig general del col·lapse que vindrà Desa el contingut per llegir-lo més tard
Cordeu-vos el cinturó per als propers 30 anys: el planeta ha arribat al límit, i els mitjans de comunicació no hi estem parant prou atenció
Hi ha racisme a Lleida? Desa el contingut per llegir-lo més tard
La manca d'allotjament a Ponent no ha estat mai una renúncia dels treballadors del camp a llogar un habitatge sinó més aviat una obstinació dels propietaris. La majoria no volen negres a casa seva
Suma't a CRÍTIC!
La nova revista anual monogràfica, 'Temps', ja disponible!
Subscriu-t'hi ara!
Amb la quota solidària, rebreu les revistes 'Temps' i 'Emergència' i un pack de marxandatge.
Rep el butlletí de continguts de CRÍTIC per correu electrònic (i un cop al mes, el butlletí Eco-CRÍTIC)
Si vols conèixer quins continguts nous publiquem (i tot el que treiem sobre l'emergència ecològica), pots entrar a formar part de la llista de recepció del nostre butlletí sense cap cost econòmic.
