Hemeroteca
Alimentació
Mites alimentaris que cal desmuntar abans dels àpats de Nadal Desa el contingut per llegir-lo més tard
Mar Calpena
No hi ha prou menjar al món? Es pot menjar de tot es fa moderadament? Existeixen els "superaliments"? A Catalunya es menja com enlloc?
Cinc coses que no saps sobre el negoci de la soja Desa el contingut per llegir-lo més tard
Sergi Picazo
Un informe de GRAIN i de la revista 'Sobirania Alimentària' revela que Catalunya rep el 13% de les importacions de soja de la UE, a través de les plantes que les multinacionals nord-americanes Bunge i Cargill tenen al port de Barcelona
Pobresa alimentària: és possible respondre-hi en clau de sobirania? Desa el contingut per llegir-lo més tard
Laura Solé Martín
Targetes moneder, cistelles ecològiques, punts de recollida d'aliments, bancs d’aliments convencionals i alternatius són algunes de les iniciatives que neixen i s’intensifiquen a Barcelona
Barcelona impulsa menús escolars ecològics i de proximitat Desa el contingut per llegir-lo més tard
Laura Solé Martín
Un canvi en la normativa de compra pública fomenta els aliments de proximitat, de temporada i ecològics a les escoles bressol municipals i aplana el camí per fer-ho a les de primària
Els horts urbans a Barcelona broten en temps de crisi Desa el contingut per llegir-lo més tard
Laura Solé Martín
La cura quotidiana d’un hort urbà té beneficis per a la salut física, emocional i per al teixit comunitari. A Barcelona n'hi ha més de mig miler i l'Ajuntament projecta ampliar-ne encara més
Barcelona: on podem comprar productes locals i agroecològics? Desa el contingut per llegir-lo més tard
Laura Solé Martín
La capital compta amb un ampli teixit per comprar producte local i ecològic i, a més, prepara una central de distribució per al 2021 que ajudi a fer un salt d'escala a la petita pagesia de proximitat i a l'agroecològica
Sobirania alimentària: ens hi apropem? Desa el contingut per llegir-lo més tard
Text: Joan Vila i Triadú / Fotos: Ivan Giménez
La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà; el pagès Pep Riera, i l'experta en agroecologia Marta Guadalupe Rivera debaten com impulsar que Catalunya sigui sobirana en l'àmbit de l'alimentació
Emergència alimentària? Canviem el model agrari Desa el contingut per llegir-lo més tard
La pandèmia ha evidenciat moltes flaqueses del model agroalimentari actual. És el moment de canviar-lo i decidir què volem menjar, en quines condicions volem produir-ho i quins costos té fer-ho
L’origen del coronavirus? Els Quatre Monocultius de l’Apocalipsi Desa el contingut per llegir-lo més tard
L’expansió dels monocultius agraris i ramaders provoquen la destrucció de la biodiversitat i afavoreixen l'expansió dels virus.
Gerard Batalla "Aquesta crisi ens obliga a preguntar-nos com produïm el que mengem" Desa el contingut per llegir-lo més tard
Laia Soldevila
Entrevistem el pagès Gerard Batalla sobre el dret a l’alimentació, la producció de petits pagesos com a model a defensar i la lluita contra les grans multinacionals que volen treure beneficis d’aquesta pandèmia.
Alimentar Barcelona en temps d’emergència sanitària Desa el contingut per llegir-lo més tard
Laura Solé Martín
La capital catalana impulsa diferents iniciatives de política alimentària en el camí cap a un model alimentari més resilient i transformador
Aquest 2021, enfortim la resistència crítica!
Per fer un periodisme lliure, independent i amb una mirada social, ens calen 250 subscriptors més amb quota solidària
Subscriu-t'hi ara
Amb la quota solidària anual, rebreu el llibre 'Fils' i el dossier 'Crisi o vida'
Rep el butlletí de continguts de CRÍTIC per correu electrònic
Si vols conèixer periòdicament quins continguts nous publiquem, pots entrar a formar part de la llista de recepció del nostre butlletí sense cap cost econòmic.
