Cançó d'autor

Roger Mas: “El 27-S no vam perdre, però no vam guanyar. Vaig passar mala nit”

  • Roger Palà
  • dijous, 15 octubre 2015

El cantautor Roger Mas és un dels creadors més rellevants de la música catalana actual. Ha begut del 'rock' i del pop, ha experimentat amb la cobla i ara, després de 20 anys de carrera, presenta per primer cop un disc sol amb veu i guitarra: ‘Irredempt’. El nou treball del cantautor de Solsona s’estrena en exclusiva a la Fira Mediterrània de Manresa el divendres 16 d’octubre. Hi flirteja de nou amb Verdaguer, de qui reivindica l’esperit contestatari, i s’endinsa de nou en el seu particular univers místic. De teló de fons, l'escenari de sempre: Catalunya, les seves tradicions i contradiccions polítiques i la seva relació amb Espanya.

Més informació

Pere Camps: “Alguns tapen les vergonyes socials amb la senyera, i hi ha qui tapa les vergonyes nacionals amb la bandera roja”

  • Roger Palà i Sergi Picazo
  • dijous, 9 juliol 2015

A Pere Camps el defineixen com a promotor cultural. L’etiqueta, però, es queda curta. La primera militància clandestina del director de Barnasants va ser al sector del metall de CCOO. Va conèixer de primera mà la força de la cançó als mítics recitals de Llach, de Raimon i de Pi de la Serra al Palau d'Esports durant els setanta. L’any 95 va muntar BarnaSants, convertit avui en referència de la cançó d’autor a Catalunya, a Europa i ara també a l’Amèrica Llatina. Camps és, sobretot, un activista. I avui té dues grans preocupacions: la reivindicació de la cultura i la unitat de l’esquerra. Ens cita per dinar un dijous plujós, i la conversa s’allarga fins a mitja tarda. Si una cosa té Pere Camps, és un verb loquaç.

Més informació

Toti Soler: “L’Ovidi sempre parlava clar, i això tard o d’hora en aquest país t’ho fan pagar”

  • Roger Palà
  • dijous, 22 gener 2015

El nom del guitarrista Toti Soler (Vilassar de Dalt, 1949) resta íntimament lligat per sempre al del cantautor Ovidi Montllor, del qual aquest 2015 es compleix el vintè aniversari de la mort. En un moment en què tot va molt ràpidament, la virtuosa guitarra d'en Toti proposa anar contra corrent: aturar-se i mirar cap endins. Dissabte 24 inaugura el cicle BarnaSants amb 'L’Ovidi, poema sense acabar', al costat de la cantant Gemma Humet i de l'actor Joan Massotkleiner. Un homenatge al seu amic de l’ànima i a la seva forma d’entendre la cançó i la vida.

Més informació