Socialdemocràcia

Sis gràfics que expliquen el col·lapse (i la possible resurrecció) del PSC

  • Edgar Rovira i Marçal Terrades
  • dimecres, 12 octubre 2016
Núria Parlon, Pedro Sánchez i Miquel a la darrera Festa de la Rosa / PSC

Dissabte, l'actual primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Nuria Parlon, s'enfrontaran a unes eleccions primàries que serviran per escollir qui lidera la formació. Fins fa pocs anys hegemònic, el PSC no ha deixat d'empetitir-se en les darreres cites electorals. Analitzem com ha evolucionat la seva presència a les institucions i com els últims moviments del socialisme espanyol el podrien abocar a prendre decisions dràstiques amb uns resultats incerts.

Més informació

Conversa Varufakis-Pisarello: per una Europa de ciutats rebels

  • David Castelló / @davidcastello46
  • dilluns, 18 gener 2016
Varoufakis i Pisarello, durant la conversa / CRÍTIC

L’economista i exministre de Finances grec Iannis Varufakis, i el número dos de Barcelona en Comú, Gerardo Pisarello, reflexionen sobre la incompatibilitat del capitalisme amb la democràcia i la necessitat de construir una nova Europa social en el futur. La conversa, que publica CRÍTIC en primícia, se centra en la crisi del capitalisme, en la lluita contra les polítiques d'austeritat i en la proposta d'alternatives des de l'esquerra europea.

Més informació

Miquel Iceta: “Jo formo part de l’aparell del PSC; fins i tot podria dir: ‘Jo sóc l’aparell’”

  • Sergi Picazo
  • dijous, 27 novembre 2014
FOTO: Jordi Borràs

Miquel Iceta (Barcelona, 1960) va començar a militar als 17 anys. Als 24 anys va entrar a l'executiva del PSC. Als 27 anys era regidor de l'Ajuntament de Cornellà. Als 31 anys va ser nomenat director del Departament d’Anàlisi del Gabinet de la Presidència del Govern. Ha estat diputat al Congrés i al Parlament i no va arribar a ser eurodiputat perquè Pere Navarro li va demanar que es quedés a Catalunya per intentar apagar els incendis del partit. Avui lidera el PSC en el seu pitjor moment de la història.

Més informació

Joan Herrera: “Em fa gràcia que em diguin pijo-progre. Vaig créixer a Nou Barris i alguns dels meus companys d’escola van morir de sobredosi”

  • Sergi Picazo / @sergipicazo
  • dijous, 6 novembre 2014
_MG_4531

Joan Herrera Torres (Barcelona, 1971) és des del 2008 coordinador nacional d'Iniciativa per Catalunya-Verds. Ha estat en els últims temps una de les veus més dures al Parlament contra les retallades del Govern de CiU. Es va foguejar com a diputat d'ICV-EUiA al Congrés dels Diputats. Ara comparteix liderat al partit hereu del PSUC amb Dolors Camats. Declarat federalista, ja ha dit que el 9-N votarà sí-no.

Més informació