Les eleccions municipals i europees, a fons i en directe
Segueix aquí tota l’actualitat de les eleccions municipals i europees del 26 de maig a fons i amb #SentitCrític. Anàlisi de l’equip de CRÍTIC, apunts d’opinió dels nostres col·laboradors i una selecció dels continguts més interessants publicats per altres mitjans de comunicació.
Elaborat per Laura Aznar, Roger Palà, Sergi Picazo i Laia Soldevila.
La CUP punxa a les principals ciutats catalanes però es col·loca com a segona força a Girona
26/05/2019 | 22:54
Els cupaires han obtingut mals resultats en diverses de les ciutats catalanes amb més població. A Barcelona han perdut els tres regidors que tenien, i a Terrassa i a l’Hospitalet del Llobregat s’han quedat sense representació. La CUP també perd les dues cadires que tenia a Lleida i passa de 6 representants a tenir-ne 3 a Reus. Manté, però, els dos regidors que ja va obtenir el 2015 a Tarragona.
Amb gairebé el 100% del vot escrutat, la bona notícia pels cupaires és que, a Girona, la seva candidatura ‘Guanyem Girona – Amunt’ ha sortit reforçada i ha sumat dos regidors als resultats dels darrers comicis municipals, passant de 4 a 6. D’aquesta manera, aconsegueix fer el ‘sorpasso’ als socialistes i col·locar-se com a segona força al consistori.
L'evolució del vot de l'esquerra a Nou Barris els darrers 20 anys
26/05/2019 | 22:28
Les esquerres transformadores no aconsegueixen fer el 'sorpasso' als partits de l'establishment
26/05/2019 | 22:16
La CUP resisteix a les seves alcaldies, però cau en el global de Catalunya
26/05/2019 | 21:58
Així ha anat la davallada dels Comuns a les ciutats on havia triomfat fa quatre anys
26/05/2019 | 21:46
La coalició de Junqueras guanya tres escons al Parlament Europeu i Puigdemont, dos
26/05/2019 | 21:26
Amb més del 90% escrutat, Ara Repúbliques, la coalició estatal formada per Esquerra Republicana, Bildu i BNG, obté 3 escons al Parlament Europeu. Junqueras, doncs, s’assegura un lloc a l’Eurocambra. A Catalunya, però, la candidatura que ha guanyat els comicis europeus és la Lliures, la llista encapçalada per Puigdemont que ha obtingut dos escons. L’expresident català i l’exconseller de Salut, Toni Comín, seran els representants de Junts per Catalunya al Parlament Europeu.
Fa quatre anys, Esquerra Republicana es va imposar a Catalunya amb un 23,67% dels vots, seguida per CiU amb un 21,86% dels vots. Va ser la primera victòria d’ERC a Catalunya des dels anys de la Segona República i l’única fins al triomf en les eleccions generals d’aquest 28 d’abril.
Guanyem Girona no fa el sorpasso al PSC
26/05/2019 | 21:09
Amb el 63% del vot escrutat, Guanyem Girona – Amunt quedaria com a tercera força per darrere del PSC i de Junts per Catalunya, que obtindria 10 regidors. D’aquesta manera no aconseguiria fer-li el sorpasso als socialistes i esdevenir la primera força de l’oposició a l’Ajuntament de Girona. Tanmateix, amb l’actual percentatge escrutat, sí seria possible una aliança entre els tres partits d’esquerres (PSC-ERC-GGI) que desbanqués Marta Madrena de l’alcaldia.
BADALONA | Dolors Sabater podria tornar a ser alcaldessa (si el PSC li dona suport)
26/05/2019 | 21:03
Amb un 73% escrutat, Xavier Garcia Albiol tornaria a guanyar les eleccions a Badalona amb 11 regidors, però no tindria assegurada l’alcaldia: la suma de Badalona Valenta de Dolors Sabater, el PSC d’Àlex Pastor i Badalona en Comú arribaria a la majoria absoluta de 14 regidors. El pacte d’esquerres serà complicat d’assolir perquè les relacions entre els socialistes i la candidatura impulsada per ERC i CUP no són gens bones, però la manca d’entesa entre els dos partits facilitaria un govern del PP a la ciutat. Acabarà la dvisió de les esquerres facilitant un govern del PP a la tercera ciutat catalana?
Jordi Ballart acaba amb 40 anys de socialisme a Terrassa
26/05/2019 | 20:52
Amb el 95,5% del vot escrutat, la candidatura ‘Tot per Terrassa’, encapçalada per Jordi Ballart, guanyaria les eleccions i acabaria així amb 40 anys de govern del PSC al municipi.
L’ex-socialista Jordi Ballart tornaria a ser investit alcalde de Terrassa. Les passades eleccions municipals de 2015 va guanyar l’alcaldia del municipi al capdavant del PSC, però dos anys més tard, després del suport del partit a l’aplicació de l’article 155, va dimitir.
L’escrutini també deixa fora de l’Ajuntament Terrassa en comú, Podem – IVE i la CUP. Les tres candidatures, fins ara, tenien representació al Consistori.
SABADELL | El govern d'esquerres d'ERC i la Crida, defenestrat: victòria inapel·lable del PSC amb un 60% escrutat
26/05/2019 | 20:47
Amb més d’un 60% escrutat, a Sabadell es confirmria una victòria inapelable del PSC. Els socialistes duplicarien el seu resultat passant de 5 a 11 regidors, i quedarien a tres edils de la majoria absoluta al consistori sabadellenc. L’espai dels Comuns, que el 2015 havia sumat 6 regidors amb les candidatures d’Unitat pel Canvi (4) i Guanyem(2), ara quedaria reduït als dos regidors de Podem. Però és que la Crida per Sabadell, la candidatura impulsada per la CUP i liderada pel fins fa poc alcalde Maties Serracant, també perdria representació i passaria de 4 a 3 regidors. De tots els partits que haruein format part del govern del canvi només ERC, amb Juli Fernández, incrementaria els seus resultats, passant de 4 a 6 regidors. El PSC podria governar en solitari sense problemes perquè els partits del canvi (ERC, Crida i Comuns) quedarien lluny de la majoria absoulta.
La CUP pujaria a Berga i mantindria Argentona, Viladamat, Verges i Navàs
26/05/2019 | 20:29
La CUP mantindria un dels seus feus més importants, l’alcaldia de Berga, i de fet, a la capital del Berguedà pujaria dos regidors i reforçaria així el seu lideratge per sobre Junts per Berga i ERC. Passaria de 6 a 8 regidors. La majoria absoluta està en 9.
També mantindrien les alcaldies d’Argentona -en una coalició amb altres partits d’esquerres-, Viladamat -amb el 100% escrutat-, Navàs -s’imposa a ERC per uns pocs vots, amb un 36% escrutat- i Verges. També haurien guanyat les alcaldies d’Olvan, Monistrol de Calders o Vallbona d’Anoia.
Tot i això, l’esquerra independentista a altres ciutats, encara amb escrutinis baixos, perd força a Reus, Lleida o Badalona, i no sembla prop de disputar l’alcaldia a Girona. Falta encara per pujar l’escrutini, de moment molt baix, a poblacions cupaires com Celrà.
MUNICIPALS | Les primeres dades apunten a un increment notable del PSC
26/05/2019 | 20:13
Les primeres dades de l’escrutini arriben amb sorpresa i apunten a un increment notable del PSC, que aconseguiria un creixement important seguint l’estela de la victòria de Pedro Sánchez el 28-A. A Barcelona, amb un 7,8% escrutat, el PSC de Jaume Collboni guanya les eleccions amb 11 regidors, seguit de Barcelona en Comú que en tindria 10. ERC, que els sondejos donaven com a guanyadora, seria la tercera força del consistori. La tendència ascendent del PSC s’havia detectat a les enquestes durant les últimes setmanes, però no a aquest nivell.
Cal dir que es tracta encara de dades provisionals i amb un percentatge escrutat molt baix, però la tendència ascendent del PSC és notable arreu del territori. La tendència ascendent del PSC també apareix en ciutats metropolitanes com Sabadell, on fins ara havia governat un pacte d’esquerres entre ERC i la Crida-CUP. El PSC treuria onze regidors amb un 35% escrutat, apropant-se a la majoria absoluta. A Badalona el PSC d’Àlex Pastor seria segona força per sobre de Badalona Valenta, la coalició entre Dolors Sabaté i ERC, tot i que el PP de Garcia Albiol de moment té la majoria absoluta amb un 16% escrutat.
Els altres feus tradicionals del PSC com són l’Hospitalet de Llobregat, el PSC treuria majoria absoluta amb un 12% escrutat. A Sant Adrià del Besòs, amb un 40% escrutat, el PSC tindria majoria absoluta. A Santa Coloma de Gramenet guanyaria el PSC per majoria absoluta amb 17 regidors. A Sant Boi de Llobregat, amb el 27% escrutat, els socialistes sumarien majoria absoluta. A Granollers, amb un 20% escrutat els socialistes revalidarien l’alcaldia. A Girona, amb un 5,2% escrutat, els socialistes tindrien 12 regidors
ELECCIONS EUROPEES | Puigdemont podria quedar per davant de Junqueras segons diverses enquestes
26/05/2019 | 18:26
Els resultats de les eleccions europees no se sabran fins les 23h, però ja hi ha alguns sondejos disponibles. Un dels principals elements a tenir en consideració en clau catalana és quina de les dues candidatures independentistes sortirà victoriosa: si Ara Repúbliques, que encapçala ERC, o Junts per Catalunya, que lidera Carles Puigdemont. El resultat de les europees marcarà un nou capítol en la pugna entre republicans i neoconvergents per l’hegemonia del sobiranisme.
El sondeig de Celeste-TEL per eldiario.es assenyala que Ara Repúbliques, la candidatura d’ERC i Bildu, treuria entre 2 i 3 eurodiputats i quedaria per davant de Lliures per Europa de Carles Puigdemont, que en treuria un. En canvi, l’enquesta de GAD3 per ABC assenyala la tendència contrària: seria la candidatura de Puigdemont la que treuria entre 2 i 3 eurodiputats i en canvi ERC només en treuria dos. Així mateix, també cal tenir en compte el ‘tracking’ de ‘El Periódico’, limitat a Barcelona, que assenyala que Puigdemont guanyaria les eleccions de carrer a la capital catalana, amb un 25% dels vots, i un frec a frec entre ERC i el PSC per la segona posició.
En el global de l’Estat espanyol, segons l’enquesta de Celeste-TEL, el PSOE obtindria el 28,4% dels vots i 18 escons, mentre el PP s’enfonsaria fins als 11 escons. Ciutadans, però, no aconseguiria el ‘sorpasso’ per la dreta i es quedaria en 9 escons, i Unidas Podemos entre treu 7. Vox es desinflaria respecte el resultats de les andaluses i treuria 6,5% dels vots i 4 eurodiputats.
El Parlament europeu ha publicat ja la primera projecció d’escons, que apunta a una victòria del Partit Popular. La participació s’hauria apropat al 50% i seria la més alta en 20 anys.
El PSC podria perdre l'alcaldia de Lleida després de 28 anys
26/05/2019 | 18:23
Esquerra Republicana pot ser el partit més votat a Lleida per primera vegada des de la Transició i tindria opcions de formar govern independentistes. L’enquesta a peu d’urna del diari SEGRE atorga una forquilla de 8-9 regidors a ERC, entre 7-8 escons al PSC; 5-6 a JxCat, el Comú de Lleida en tindria 2-3; els mateixos que Cs; la Crida per Lleida n’aconseguiria 1-2 i PP es debatria entre 0 i 1.
Fèlix Larrosa, el candidat socialista, mantindria el nombre de regidors de l’anterior legislatura però els seus socis de govern, Cs i PP, caurien amb escons (en tenien 4 i 2 respectivament). En canvi, les forces sobiranistes podrien sumar per assolir la majoria del ple, situada en 14 regidors, si fem cas a les sumes per la franja alta.
Si finalment ERC acaba aconseguint la Paeria, desbancarà 28 anys de govern socialista. Des de les primeres eleccions democràtiques del 1979, el PSC ha governat sempre el consistori municipal i només Convergència i Unió els va aconseguir desbancar a la legislatura del 1987.
L'independentisme sumaria majoria absoluta de regidors a Barcelona, segons BTV
26/05/2019 | 18:02
El sondeig de Barcelona Televisió dona un empat tècnic entre ERC i Barcelona: 22,5% del vot per a Ernest Maragall, i 22% per a Ada Colau. Si el resultat fos aquest, l’alcalde seria Ernest Maragall per un grapat de vots. I si els Comuns capgiressin la situació i Colau quedés primera, no seria 100% segura la seva alcaldia. Tots els independentistes podrien unir-se per evitar una alcaldia de Colau? Per la franja alta, l’independentisme sumaria 21 regidors. Tot i això, aquesta suma és molt i molt complicada, ja que Ernest Maragall hauria de convèncer la llista de Jordi Graupera i la de la CUP.
Més enllà d’això, el sondeig moltes lectures d’aquestes primeres dades sobre Barcelona:
-Empat tècnic entre ERC i Barcelona en Comú.
-Pujada espectacular d’Ernest Maragall.
-Majoria absoluta indepe per la franja alta.
-Entrada de Jordi Graupera i adéu del PP.
Què diuen les enquestes prohibides d'El Periòdic d'Andorra?
26/05/2019 | 15:55
Com ha fet en anteriors conteses electorals, ‘El Periódic d’Andorra’ ha ofert aquesta setmana un ‘tracking’ diari encarregat al Gabinetd ‘Estudis Socials i d’Opinió Pública (GESOP) sobre les eleccions municipals a Barcelona. La llei espanyola prohibeix la difusió d’aquesta mena d’enquestes durant els cinc dies previst a la cita amb les urnes, és a dir, des de la mitjanit del passat dimarts. En aquest enllaç pot consultar-se l’enquesta ‘andorrana’ d’ahir, la darrera que ha ofert el rotatiu, que consolida la gran tendència a la fragmentació política a l’Ajuntament de la capital catalana.
DADES: La participació creix menys als barris que més van votar Ada Colau
26/05/2019 | 15:05
Les dades de participació de les 14h en les eleccions municipals a Barcelona apunten a un creixement desigual de la mobilització per barris. Si bé la participació en el global de la ciutat puja 2,5 punts respecte 2015, en els districtes de Sarrià-Sant Gervasi i les Corts ho fa per damunt dels 3,5 punts. Aquests barris són els que menys suport van donar a Ada Colau a les últimes municipals. En canvi, als barris on Barcelona en Comú va obtenir els seus millors resultats, com Nou Barris o Ciutat Vella, la participació creix menys. A Nou Barris, districte simbòlic pels Comuns, l’increment es queda en 0,7 punts, i a Ciutat Vella sobre els 2 punts, per sota de la mitjana.
Les dades han estat ben rebudes per l’entorn d’ERC i amb crides a la participació per part de veus dels Comuns, com aquest tuit de Joan Subirats, número 2 de la candidatura de Colau.
Així s’expressava en canvi Carles Garcias, assessor al departament d’Acció Exterior a la Generalitat i fins fa poc una de les persones clau d’Alfred Bosch a Barcelona.
El periodista de Públic i col·laborador de CRÍTIC Marc Font també assenyala també que a diferència de Barcelona la participació puja més en algunes de les ciutats metropolitanes que l’any 2015 van tenir governs de canvi, com Sabadell, Cerdanyola o Ripollet.
Tot i això, en el global de de l’Estat espanyol, les dades semblen consolidar la tendència que la participació puja menys allà on l’esquerra treu millors resultats. Podeu llegir aquest article d’eldiario.es amb veus de diferents analistes que apunten que aquest fenomen podria perjudicar les expectatives de l’esquerra.
Cinc mapes que potser no has vist sobre la desigualtat a Barcelona
26/05/2019 | 13:51
Avui probablement veuràs molts mapes de Barcelona amb els percentatges de vot distribuits per districtes. En alguns guanyarà Barcelona en Comú, en altres guanyarà ERC, en altres potser guanyarà el PSC o fins i tot la nova Convergència o la marca electoral formada per Manuel Valls i Ciutadans. Tot i això, avui probablement no veuràs cap mapa com aquests cinc mapes sobre la desgiaultat a Barcelona elaborats per CRÍTIC on es poden comprovar les diferències abismals entre barris segons la renda ‘per capita’, l’atur, l’esperança de vida, els embarassos entre adolescents i la població amb estudis universitaris.
La gran pregunta és: aquestes desigualtats tindran alguna conseqüència electoral?
Les samarretes reivindicatives del 26-M que no agraden a Vox
26/05/2019 | 13:24
Aquestes són les dues samarretes polítiques que no han agradat als apoderats de Vox durant les votacions de les eleccions municipals i europees del 26-M: una amb el lema ‘Antifeixistes‘ -a Sabadell- i una altra que deia ‘Free all political prisoners‘ (“Allibereu els presos polítics”). Apoderats de Vox han exigit que se les treiessin a un membre de la Mesa Electoral d’un col·legi de Sabadell i a una apoderada d’ERC a l’escola Sant Miquel, de l’Eixample de Barcelona.
Aquí teniu dos vídeos de les picabaralles que han provocat els apoderats de l’extrema dreta. Un de ‘Nació Sabadell’ i l’altre de l’agència Efe.
Atenció a les europees: puja 10 punts la participació
26/05/2019 | 12:32
A Catalunya, la participació a les 14 hores és ja del 35,14% a les eleccions municipals i del 35,06% a les europees. Això significa que a les municipals ha pujat només un 3,46% més que en els comicis del 2015. Però, sobretot cal destacar que en les europees la pujada, a causa del fet de coincidir amb uns altres comicis, és d’un 10,01% més que el 2014
Si ho comparem amb altres comicis, veiem que a les eleccions generals espanyoles del 28-A la participació a les 14 hores era d’un 41%. Per tant, sis punts per sobre de la jornada d’avui.
Què cal saber dels tractats de comerç abans de votar?
26/05/2019 | 11:45
Els tractats de comerç i d’inversió (TCI) són una de les principals apostes de l’actual Unió Europea. Els acords comercials amb els Estats Units, el Canadà, el Japó o el Vietnam són a la taula de negociació de la Comissió Europea, però els detalls sobre l’impacte que poden tenir en la població són molt opacs. En aquest article de Marc Font amb la col·laboració de la campanya ‘Catalunya no als TCI’, donem resposta a les qüestions que cal saber abans de votar un o altre partit. Quins acords té en marxa la Unió Europea? Quines alternatives hi ha als TCI? Què pensen els partits estatals i catalans al respecte?
TUVOTO.eu, l'aplicació d'orientació del vot per les Eleccions Europees
26/05/2019 | 11:16
Atenció als indecisos! Recomanem el projecte TUVOTO.eu, impulsat per l’assessor en comunicació, consultor polític i col·laborador de CRÍTIC, Antoni Gutiérrez-Rubí. Es tracta d’una aplicació d’orientació del vot d’àmbit espanyol creada per a les eleccions al Parlament Europeu, que permet als votants conèixer el seu posicionament dins del mapa electoral.
Les 'ciutats contrapoder' no neixen als despatxos
26/05/2019 | 10:48
El gran defecte del neomunicipalisme és que torna a ser un relat elitista que sorgeix a i per a la gran Barcelona. No hi ha pensament sobre urbanisme social ni municipalisme que es consideri rellevant fora de la capital. Malgrat els esforços, als ajuntaments, els nous partits no han arribat encara ni a tocar el més estructural. La periodista i activista Montse Santolino explica en aquest article algunes de les claus per construir ‘ciutats contrapoder‘: “té més a veure amb viure o fer reunions o menús als barris on viuen els immigrants que amb parlar d’interseccionalitat o de lluites compartides a Twitter”.
I si Colau i Maragall es reparteixen l'alcaldia?
26/05/2019 | 10:15
O ‘Comuns’ o ‘indepes’. O ‘indepes’ o Comuns. Arreu sembla imposar-se l’únic relat que a Barcelona es dirimeix si l’Ajuntament segueix governat per Ada Colau i Barcelona en Comú o, per contra, l’alcalde serà Ernest Maragall al capdavant de la llista d’ERC. Però no tindria per què ser així. Existeix un pacte possible del qual ningú no parla. Roger Palà planteja una alternativa en aquest article: Si el resultat final entre ERC i els Comuns està molt igualat… què passaria si Colau i Maragall es repartissin l’alcaldia? Dos anys Colau, i dos anys Maragall.
Reptes, fortaleses i de les debilitats dels partits polítics a les municipals
26/05/2019 | 09:47
Aquest 2019 hi ha moltíssim en joc en les eleccions municipals. L’establishment català i els seus lobbies es mouen per evitar un nou triomf, ja sigui de les esquerres o de l’independentisme —o de tots dos units i combinats!— a les principals ciutats de Catalunya després de la situació viscuda a la tardor de fa dos anys. El procés destituent del Règim del 78, sorgit de les cendres del 15-M i de l’1-O, no ha acabat d’imposar-se. Però té una finestra d’oportunitat política nova aquesta primavera. Sobretot està en joc l’anomenada “batalla de Barcelona”. Però no solament això. En aquest article, Sergi Picazo, Roger Palà i Laia Soldevila repassen el mapa electoral català per assenyalar-hi tot allò que es juguen els partits al territori català.
La força de l'extrema dreta al Parlament europeu
26/05/2019 | 09:19
Una de les qüestions clau d’aquestes eleccions europees serà saber quin pes aconseguiran els partits de dreta populista i els partits d’extrema dreta al Parlament. De moment, abans de saber-ne els resultats, us proposem conèixer millor qui són aquests partits, què tenen en comú i què els diferència i tot allò que podem esperar d’ells. Un treballat anàlisi que els periodistes David Forniés i Antoni Trobat van fer per a CRÍTIC aquí.
Eleccions europees: Guia per a seguir els partits de pobles i nacions sense estat
26/05/2019 | 08:43
Al voltant de 400 milions de persones voten, des de dijous fins avui, per elegir els 751 escons del Parlament Europeu, en unes eleccions en què els partits populistes de dreta i extrema dreta aconseguiran ascensos notables i on per primer cop, la suma dels partits Socialista i Popular europeus previsiblement no assolirà la majoria absoluta. En aquest marc, desenes de candidats i candidates cerquen representar pobles i nacions sense estat, regions particulars, col·lectius minoritzats i determinats grups religiosos. Els companys de Nationalia expliquen tot allò que cal saber d’aquestes eleccions en aquesta guia.
Com es guanyen sempre les eleccions? 10 municipis governats pel mateix partit des de 1979
26/05/2019 | 08:17
Nombrosos ajuntaments arreu de Catalunya estan governats pel mateix partit des de les primeres eleccions municipals democràtiques del 1979. Fa dos anys, CRÍTIC va radiografiar les 10 ciutats catalanes amb més població on ha manat sempre el mateix color polític: l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, Gavà, Esplugues de Llobregat, Vic, Sant Andreu de la Barca, Parets del Vallès i Canovelles.
VÍDEO | Debat sobre habitatge amb els candidats de Barcelona
24/05/2019 | 13:49
Recupera aquí el vídeo del debat sobre habitatge que CRÍTIC i les entitats promotores de la mesura del 30% (PAH Barcelona, Observatori DESC, Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, Sindicat de Llogateres, FAVB) han organitzat amb els candidats i candidates a l’alcaldia. El debat ha estat conduït per la periodista de CRÍTIC, Laura Aznar i ha comptat amb la participació d’Ada Colau (BeC), Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC), Albert Civit (JxCAT) i Anna Saliente (CUP).
ANÀLISI | Sergi Picazo: "les eleccions del 26-M poden ser una última finestra d'oportunitat per les esquerres"
24/05/2019 | 13:20
El periodista de CRÍTIC Sergi Picazo analitza en aquest article les eleccions municipals a Barcelona: “El municipalisme podria convertir-se en l’última trinxera de la resistència al mercat neoliberal i l’auge del populisme de dreta. L’esquerra, probablement, necessita un nou 15-M municipalista per continuar governant les ciutats i pobles d’arreu de l’Estat espanyol davant l’onada neoliberal i ultrareaccionària”.
Qui està guanyant la batalla de les municipals a Twitter?
24/05/2019 | 13:11
En la campanya de les eleccions municipals de Barcelona a Twitter destaca la preeminència dels candidats de forces ‘outsiders’ com Jordi Graupera o Vox i, alhora, la d’Elsa Artadi i Ada Colau. Un estudi de Verificat i Storydata, que publica CRÍTIC en exclusiva, mostra l’impacte de tots els tuits i retuits fets pels diferents candidats a l’alcaldia de Barcelona, així com pels comentaris i per la interacció que reben dels usuaris d’aquesta xarxa social. El resultat són 9 gràfics elaborats a partir de l’impacte de la seva activitat a Internet.