[Podeu veure el vídeo íntegre del programa aquí]
Un programa de ràdio en directe, d’una hora de durada —el primer que produeix CRÍTIC—, sobre la situació dels drets i les llibertats a Catalunya en les últimes dècades, servirà per cloure la sèrie de podcasts ‘5 dies de fúria’. El podreu escoltar (i veure, ja que l’emetrem per ‘streaming’) el pròxim dimecres, 11 de novembre, a les 18 hores, amb la conducció de la periodista Laura Aznar, que també ha estat la directora del projecte al voltant de les protestes de l’octubre de 2017 arran de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del Procés. Aquell mateix dia, els cinc podcasts de ‘5 dies de fúria’ quedaran oberts a tothom, després d’estar prop d’un mes restringits a les persones subscriptores del nostre mitjà i a les mecenes del Verkami que es va fer per finançar el projecte. Es podran escoltar tant al nostre web com en diferents plataformes de podcasts, que comunicarem oportunament.
El programa radiofònic, titulat ‘Més enllà dels 5 dies de fúria’, comptarà amb la presència de l’advocat August Gil Matamala, un dels referents principals en l’activisme pels drets civils a Catalunya des del franquisme fins ara. Amb ell parlarem del fil que relliga la repressió de l’Estat, tant durant la dictadura com en l’actual règim del 78, contra qualsevol dissidència política que el qüestioni, i que s’ha encarnissat els darrers anys contra l’independentisme. També comptarem amb la presència d’algunes persones detingudes i empresonades durant les protestes d’octubre de 2017, concretament la Paula, l’Andrea i la Xènia, conegudes com ‘les tres de Wad Ras’, perquè ens expliquin com han viscut la seva estada a la presó i com la repressió impacta sobre la mobilització ciutadana. També hi escoltarem diversos fragments dels podcasts de ‘5 dies de fúria’. Finalment, comptarem amb l’actuació musical del duet Ginestà, format pels germans Júlia i Pau Serrasolsas, del barri de Sant Andreu de Palomar, que també ens donaran la visió de la generació més jove sobre el conflicte polític.
El programa compta, com tota la sèrie de podcasts, amb la realització i el guió de Pere Llibre, amb el disseny sonor i muntatge de Matias Rossi, i amb la direcció i conducció davant dels micròfons de Laura Aznar. Aquesta activitat compta amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant una subvenció concedida per l’Àrea de Drets de Ciutadania i Diversitat, amb l’objectiu de divulgar el més àmpliament possible els drets civils i polítics de la ciutadania. També compta amb la col·laboració, com en tots els actes que organitza el nostre mitjà, del Col·lectiu Ronda. El programa s’emetrà en directe des d’un estudi de ràdio del Poblenou de Barcelona i es podrà seguir en ‘streaming’ a partir de les 18 hores de dimecres, però també es podrà recuperar en diferit a partir del moment en què s’hagi acabat al mateix web de CRÍTIC.