Crític Cerca
Novetats sobre Crític

CRÍTIC rep el Premi Mitjà Amic 2017 de la FaPaC per informar sobre la comunitat educativa

La FaPaC creu que CRÍTICés una “cooperativa compromesa amb el dret a la bona informació, que qüestiona i investiga aquelles notícies que no surten als mitjans de comunicació habituals

21/05/2017 | 12:24

CRÍTIC ha rebut aquest dissabte a la tarda el Premi Mitjà de Comunicació Amic 2017 dins de la cinquena edició dels Premis que atorga la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC), en reconeixement de la seva tasca a l’hora d’informar sobre la comunitat educativa catalana. En concret, la FaPaC creu que CRÍTICés una “cooperativa compromesa amb el dret a la bona informació, que qüestiona i investiga aquelles notícies que no surten als mitjans de comunicació habituals”. El premi, consistent en una placa commemorativa, ha estat lliurat durant un acte celebrat a La Cuina – Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, davant representants de les AMPA de tot Catalunya. L’ha recollit Joan Vila i Triadú en nom de tota la redacció de CRÍTIC iha explicat la importància que té l’àmbit educatiu dins del periodisme d’investigació i d’anàlisi que fem en el nostre mitjà, la qual cosa s’ha traduït en diversos reportatges amb una gran difusió social, en especial dins la comunitat educativa.

La FaPaC premia cada any els millors projectes realitzats per les associacions de mares i pares associades, en tres categories: “AMPA Solidària”, “Tothom a l’AMPA” i “Fem xarxa per l’èxit educatiu”, amb l’objectiu de fer visible la feina que fan les famílies i les AMPA arreu del país, un treball molt valuós, però no sempre prou conegut i compartit. Aquests premis es complementen amb els que es donen a un mitjà de comunicació, una administració pública i una entitat de la societat civil per la seva tasca en suport a l’educació. Enguany, el premi a una administració pública ha quedat desert i s’ha substituït pel reconeixement a una persona, en la figura de Manuel Barbero, el pare que va decidir denunciar els abusos sexuals en l’escola dels Maristes Sants – les Corts.

Aquests són alguns dels reportatges publicats per CRÍTIC sobre el món educatiu en els darrers mesos:

Ser professor a Catalunya avui, una professió precària? (Mireia Rom, 27 de març de 2017)

Set dades de l’educació catalana que potser no coneixies: entre les retallades, els ‘profes’ precaris i la immigració (Cristina Barrial, 11 de gener de 2017)

Llums i ombres de l’Escola 21 (Laura Aznar, 20 de desembre de 2016)

Mapa dels barracons a l’escola: 1.010 mòduls, 30 milions d’euros gastats i un problema històric (Sergi Picazo, 13 de setembre de 2016)

Les retallades en educació castiguen més la pública que la concertada (Laia Altarriba, 6 de setembre de 2016)

El ‘top ten’ de les escoles de l’elit política i econòmica catalana (Mireia Rom, 6 de juny de 2016)

Creixen les denúncies per ‘bullying’ homòfob a l’escola (Laura Aznar, 17 de maig de 2016)

Menjadors escolars: camp de batalla per a les grans empreses de càtering (Laia Altarriba, 29 de març de 2016)

30 milions d’euros cada any per a 16 escoles de l’Opus Dei (Roger Palà i Laura Aznar, 10 de febrer de 2016)

Descarrega aquest article per llegir-lo amb el teu e-reader o imprimir-lo

Aquest article només és possible gràcies a la col·laboració de les persones subscriptores

El periodisme no pot dependre dels grans poders econòmics o polítics, ni de grans anunciants o subvencions.

Subscriu-t'hi ara

Amb la modalitat anual, rebreu el pròxim Dossier CRÍTIC 'Justícia Global'

Torna a dalt
Aquest web utilitza cookies. Si continues navegant entenem que ho acceptes.
Accepto Més informació