Internacional

[DocuCRÍTIC] Pau al Líban? 40 anys després de l’inici de la guerra civil

  • Redacció
  • dilluns, 13 abril 2015
Autobús calcinat per un atemptat contra els palestins que dona inici a la guerra civil del Líban / CARLES CASTRO

El 13 d’abril de 1975, avui fa 40 anys, un autobús que transportava refugiats palestins a Beirut era tirotejat per un grup de falangistes cristians. Almenys 27 persones van morir. “Totes les guerres comencen amb una bala”, recorda l’activista polític libanès Lokman Slim, i la guerra civil del Líban va iniciar-se simbòlicament amb aquells trets. El conflicte s’allargaria durant 15 anys i deixaria més de 100.000 morts i 17.000 persones desaparegudes.

Més informació

Un acord secret de lliure comerç proposa que els estats paguin tractaments mèdics a l’estranger

  • Sergi Picazo / @sergipicazo
  • dimecres, 4 febrer 2015
Sala d'atenció mèdica en un hospital / JORDI BORRÀS

Els Estats Units, la Unió Europea i la resta d'estats més rics del món estudien promoure el turisme sanitari o “mobilitat dels pacients” per augmentar els beneficis de les assegurances mèdiques. L'objectiu és obrir un nou mercat per al comerç de la salut a escala mundial. Aquesta informació està basada en els materials rebuts per la plataforma de denúncia Filtrala.org. Tot i el silenci institucional, l'Estat espanyol i, per tant, Catalunya en quedarien directament afectades.

Més informació

Set motius per mirar cap a Burkina Faso

  • Jaume Portell
  • dimarts, 2 desembre 2014
Day Donaldson

Els habitants d’un dels països més pobres del món, situat a l’Àfrica occidental, acabaven d’encetar les protestes més importants en la història recent de Burkina Faso. Les violentes manifestacions a Ouagadougou van obligar el president Blaise Compaoré a abandonar la presidència el passat 31 d’octubre i marxar a l’exili escortat per l’exèrcit francès. Aquests dies es compleix un mes de la seva caiguda. Compaoré, al poder des del 1987 després d’un cop d’Estat contra el president Thomas Sankara, no havia aconseguit esborrar l’ombra del seu predecessor.

Més informació