Sant Jordi

9 recomanacions literàries per a un Sant Jordi amb esperit crític

  • Redacció
  • dimecres, 18 abril 2018

S'acosta Sant Jordi i encara no teniu clar quin(s) llibre(s) triareu? CRÍTIC ha demanat a nou persones rellevants de diferents àmbits una tria personal. Aquí teniu les seves propostes per a un Sant Jordi amb esperit crític!

Més informació

Màrius Serra: “He tingut la sort de ser un escriptor no subvencionat”

  • Text: Joan Carbonell / Fotos: Ivan Giménez
  • dimarts, 20 març 2018

Màrius Serra (Barcelona, 1963) m'acull al seu estudi, ple de llibres fins al sostre. La producció d'aquesta cambra és impressionant: més de 10.000 mots encreuats en català publicats a 'La Vanguardia' des dels anys noranta. Més de 25 llibres entre assaig i novel·la i tota mena de col·laboracions als mitjans de comunicació. Llanço la primera pregunta i no para de xerrar: literatura, llengua catalana, política... Serra és un treballador de la paraula: escriptor, 'enigmista' i jugador. No té ni la mica de fanfarroneria, pròpia d'alguns escriptors. Simplement —amb tota la dificultat que això comporta— es tracta d'una persona que pot viure de la seva passió: escriure i jugar en català.

Més informació

Rànquing dels llibres més venuts del Sant Jordi crític i independent

  • Marc Font / @marcfontribas
  • dilluns, 25 abril 2016

El rànquing de Sant Jordi del llibre crític independent, al contrari del rànquing del Gremi de Llibreters, està encapçalat per autors com l'uruguaià Eduardo Galeano —amb 'El cazador de historias'—, Roc Casagran —amb 'L'amor fora de mapa'—, Valero Sanmartí —amb 'Los del sud us matarem a tots'— i Gustavo Duch —amb 'Mucha gente pequeña'.

Més informació