CCCB

Ingrid Guardiola: “S’ha de reivindicar la possibilitat de desaparèixer de les xarxes socials”

  • Text: Joan Carbonell / Fotos: Ivan Giménez
  • dimarts, 15 gener 2019

Si algú té una mirada crítica, aquesta és Ingrid Guardiola (Girona, 1980). Doctora en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, professora associada de la Universitat de Barcelona i de la Universitat de Girona. Les imatges són el seu camp de batalla. Ha publicat un assaig esclaridor: 'L'ull i la navalla'. Advoca per una educació crítica de l'espectador per desvetllar-nos d'una innocència que no ens fa cap bé. Col·labora amb el CCCB i, entre altres projectes, coordina 'Soy cámara', un laboratori de nous formats que reflexiona sobre els temes més urgents de la societat contemporània, posant èmfasi en com es produeixen les imatges. El 2018 es va estrenar com a realitzadora amb el docuassaig 'Casa de ningú'.

Més informació

Kiko Amat: “Només la gent que no és de barri glorifica l’extraradi: la gent que ho és el que vol és pirar”

  • Text: S. Picazo / Fotos: I. Giménez / Amb el suport del CCCB
  • dimarts, 8 maig 2018

Kiko Amat (Sant Boi de Llobregat, 1971) és escriptor i codirector del Primera Persona, un festival dins la programació del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) que s'autodefineix com "unes jornades d'autobiografia en directe: monòlegs tragicòmics, música 'pop', teatre i narrativa". És ja un dels esdeveniments més rellevants per entendre el 'momentum' politicocultural contemporani que es fan a Barcelona. Guardeu-vos l'11 i el 12 de maig. Kiko Amat, que dirigeix el festival amb el periodista Miqui Otero, no és un 'tio' qualsevol: escriptor de la perifèria, 'freak' del món anglosaxó i melòman. Ah, no en parlem a l'entrevista, però acaba de publicar 'Antes del huracán' (Anagrama).

Més informació

Josep Ramoneda: “L’objectiu patriòtic no pot ser per sobre de tot; per això sóc profundament contrari a Junts pel Sí”

  • Text: Yeray S. Iborra / Fotos: Xavi Herrero
  • dijous, 18 febrer 2016

Josep Ramoneda (Cervera, 1949) és periodista, filòsof i docent. Totes categories prou malmeses, viure d’alguna d’elles ja és una situació de privilegi (i responsabilitat). Ramoneda, col·laborador de El País o l’ARA, ens rep a la seu de Galaxia Gutenberg: editorial que gestiona La Maleta de Portbou. Les oficines, a un xamfrà de la Diagonal, semblen el lloc idoni per escriure: hi entra una llum règia, a l’espai hi brillen els materials nobles. Fins i tot la calefacció està coronada per un sostret de marbre. Ramoneda és home de diàleg i cultura crítica; ex director del CCCB (1989-2011), ara capitaneja l’Escola Europea d’Humanitats, projecte militant però finançat per l’Obra Social de La Caixa.

Més informació