Feminismes

Precarietat femenina: una lluita per l’apoderament

 • Laia Soldevila / @laia_soldevila
 • dijous, 13 setembre 2018

Aquest 2018 es compleixen 10 anys de l’inici de la crisi econòmica. Les conseqüències d’una dècada d’atur i de retallades socials encara són patents entre la ciutadania, especialment entre les dones. Quina és la realitat de les dones que viuen en risc d’exclusió o de precarietat? Quins recursos tenen al seu abast per millorar la seva qualitat de vida?

Dones i esport, una cursa de fons per guanyar visibilitat

 • Laia Soldevila / @Laia_Soldevila
 • dimecres, 1 agost 2018

Els estudis esportius i l’esport reglat i federat segueixen sent un àmbit eminentment masculí: tant a Catalunya com a Barcelona, el nombre d’homes triplica el de dones. Quina n’és la causa? Quina és la realitat de les dones que volen dedicar-se al món de l’esport?

Una mirada LGTBI a les polítiques públiques

 • Laura Aznar/ @LauraAzLlu
 • dimecres, 25 juliol 2018

L’Observatori contra l’Homofòbia va recollir 111 incidències que s’havien produït a Catalunya el 2017 contra persones LGTBI. Des de principis d'any, l'Ajuntament de Barcelona ha registrat 11 agressions que han tingut lloc a la ciutat. Malgrat tot, la majoria dels casos no es denuncien. És per això que el consistori i les entitats han començat a treballar plegats per aconseguir una fotografia més ajustada de la realitat, diagnosticar els àmbits on es reprodueixen les violències contra el col·lectiu i eliminar-les.

Dones pakistaneses: radiografia d’un col·lectiu invisible a Barcelona

 • Laura Aznar / @LauraAzLlu
 • dimecres, 11 juliol 2018

Les barcelonines d’origen pakistanès formen un dels col·lectius més invisibilitzats de la ciutat. La distància cultural i idiomàtica, l’estigmatització i les barreres en l’accés al mercat laboral augmenten la vulnerabilitat de les dones i dificulten el seu apoderament econòmic. CRÍTIC fa un recull de les seves demandes principals i desmenteix alguns dels falsos mites que pivoten sobre aquesta comunitat.

Alex Hache (Donestech): “En el món feminista hem de debatre a qui afavoreixen les tecnologies que usem quotidianament”

 • Laia Soldevila / @laia_soldevila
 • dimecres, 13 juny 2018

Alex Hache és investigadora tecnosocial i tecnoactivista a Donestech. Amb ella parlem de les aportacions de les dones al món digital, de la perspectiva feminista aplicada a les noves tecnologies i del perill del ciberassetjament masclista.

Les treballadores de la llar i de les cures lluiten per dignificar la seva feina

 • Laura Aznar/ @LauraAzLlu
 • dimecres, 30 maig 2018

El treball de la llar i les cures és un dels sectors més desprotegits a nivell de drets laborals. Algunes de les persones que integren el sector, majoritàriament dones migrades, assumeixen molta precarietat i condicions laborals properes a l’esclavatge. CRÍTIC parla amb algunes de les entitats que han col·laborat en la redacció d’un informe de Consell Municipal d’Immigració de Barcelona, que denuncia la vulnerabilitat d'aquestes treballadores i contempla 68 mesures per millorar la seva qualitat de vida.